Notícies i recursos

Inici del curs d’especialització en polítiques locals de joventut

Nou any, nou Curs d’especialització en polítiques locals de joventut.
El curs organitzat per l’AcPpJ comença amb bon peu.

El dimecres 10 de gener s’ha donat el tret de sortida al Curs d’especialització en polítiques de joventut organitzat per l’AcPpJ. Per a la seva inauguració, es va comptar amb la participació de representants de les diferents administracions que han donat suport a l’associació per a la realització del curs: Bartomeu Agudo, cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa, regidor de joventut de l’Ajuntament de Barcelona i Eugeni Villalbí, Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. A les respectives intervencions, es va encoratjar als alumnes inscrits a millorar l’aplicació de les polítiques de joventut mitjançant la formació continuada dels responsables tècnics que se’n fan càrrec.

El curs inicia les seves passes amb bon peu, ja que el volum d’alumnes inscrits a superat totes les expectatives i ha calgut tancar la llista a 25 persones per assegurar la qualitat de la formació. Les persones inscrites són, totes elles, professionals de la intervenció en el món dels joves; majoritàriament són tècnics (amb funcions diverses) que treballen per l’administració local, però també hi ha uns quants participants de l’àmbit associatiu juvenil.

El programa del curs preveu la realització de 23 sessions organitzades en set mòduls temàtics que pretenen fer un recorregut complet pels fonaments i l’aplicació de les polítiques de joventut en l’actualitat, combinant continguts teòrics (com sociologia de la joventut) i pràctics (metodologies, experiències). D’altra banda, els alumnes comptaran amb una àrea d’accés restringit a Joventut.info per tal de facilitar el seguiment de la formació i la comunicació entre els membres del grup i coordinació, així com generar debats i intercanviar documents.