Notícies i recursos

II Trobada Estatal d'Associacions de Professionals de la Joventut

El passat 14 i 15 de novembre es va celebrar a Toledo la II Trobada Estatal d’Associacions de Professionals de la Joventut. L’AcPpJ hi va ser present juntament amb les associacions de Galícia, Andalusia i Castella-La Manxa. Els organitzadors i amfitrions foren la Asociación Regional de Informadores y Dinamizadores Juveniles de Castilla i el lloc escollit, l’esplèndid Alberg Juvenil ubicat al Castillo de San Servando.
 

La II Trobada Estatal d’Associacions de Professionals de la Joventut va repassar a les conclusions extretes a la I Trobada a Barcelona el maig d’aquest any, organitzada per l’AcPpJ. Es va començar a unificar les funcions i les competències dels tècnics que treballen en joventut a l’Estat Espanyol, a més de revisar la feina feta durant aquests últims mesos. A destacar la notificació al govern regional d’Andalusia dels perfils professionals de joventut, per part de la Asociación Regional de Profesionales de Juventud de Andalucia i la proposta de l’AcPpJ sobre el capítol 3 de la Llei Catalana de Joventut.

Les conclusions de la II Trobada i els reptes per la III, foren les d’acabar de definir les funcions i competències dels tècnics en Joventut, fer explícit, mitjançant les noves tecnologies, el treball en xarxa de totes les associacions implicades i marcar les pròximes dues trobades que es celebraran l’any vinent, al maig a Galícia i al novembre a Andalusia.

L’AcPpJ es va responsabilitzar de redactar les funcions i competències dels tècnics informadors en Joventut i de crear un grup genèric i d’accés lliure per a tots els professionals de Joventut de l’Estat Espanyol a la xarxa social d’internet Facebook, per afavorir les interrelacions entre professionals mitjançant les opinions, temes de debat i informació diversa i relacionada amb el món juvenil.