Notícies i recursos

Farem vaga i recolzem a les i els professionals de joventut que s’hi sumin


Aquest 8 de març l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) se suma a la vaga i aturarà la seva tasca associativa durant tot el dia. La junta de l’AcPpJ anima als i les professionals del sector a que la secundin pels múltiples motius que s’exposen al manifest unitari de la plataforma de la vaga feminista i en el cas del nostre sector, sempre inestable, sense nosaltres, les dones, l’aplicació de les polítiques de joventut i el treball amb joves no seria possible.
Els sectors social, cultural, sociocultural i socioeducatiu, així com la tasca laboral i professional amb col·lectius, és la dona qui hi té una rellevància predominant. No és una excepció en l’àmbit de la joventut. Segons el cens de professionals del 2008, les dones representen un 63,4%. Una feminització del sector que es reafirma amb l’últim estudi dels perfils professionals també realitzat per l’associació el 2017, a on el 73,26% de persones que hi van participar foren dones.
Per un altre costat, la tipologia contractual, inestable i eventual, d’aquests sectors també es reflecteix en l’àmbit concret de la joventut. Segons el mateix cens, gairebé el 40% de la professió s’ocupa amb aquest tipus de places laborals, fet que debilita les polítiques de joventut limitant la consolidació de les professionals, la majoria, dones. El cens destaca també la poca valoració de la satisfacció per la situació contractual (valoració mitjana de 5,84), que contrasta amb la seva motivació (7,16) i la satisfacció per poder realitzar aquesta tasca (7,47).
Davant d’aquestes realitats incontestables, com a dones i com a professionals de joventut, l’AcPpJ se suma a la vaga d’aquest 8 de març i anima a tots i totes les professionals del sector a reivindicar el desacord d’aquestes desigualtats.