Notícies i recursos

Es contractaran joves per impulsar i fomentar el pla de la Garantia Juvenil a Catalunya

A través d’una convocatòria del SOC al primer trimestre del 2015, es contractaran 76 joves perquè durant tot l’any promocionin aquest pla entre les i els joves que se’n poden beneficiar.

 

El passat dimecres, la Generalitat va fer públic un comunicat a on anunciava que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), destinaria 2.432.000€ per crear a partir de 2015, una xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu del territori català. Una iniciativa s’emmarca en el pla de Garantia Juvenil 2014-2020, posat en marxa a Catalunya aquest últim trimestre de l’any.

 

Aquests diners per la contractació de 76 joves es vehicularan i distribuiran a través d’una convocatòria de subvencions de contractació del SOC durant el primer trimestre de 2015, a on hi podran optar totes les entitats locals de Catalunya que disposin d’un Punt d’Informació Juvenil o d’una Oficina Jove de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) o puguin habilitar un espai on els impulsors puguin desenvolupar la seva tasca. Aquestes entitats, a més, hauran d’anar en línia amb la distribució territorial que es determini en cada convocatòria, definida en funció del volum de població juvenil existent a cada zona. Aquesta convocatòria doncs, sorgeix gràcies a la col·laboració entre el SOC, la Direcció General de Joventut i els Ajuntaments i Consells Comarcals (entitats locals).

 

L’import màxim de la subvenció serà de 32.000 euros per cada tècnic/a impulsor/a de la xarxa contractat, que presti els seus serveis durant un any a jornada complerta. Les primeres contractacions, que es faran efectives en el primer trimestre de l’any vinent, cobriran l’exercici de 2015, però el Govern preveu que la xarxa d’impulsors es pugui mantenir també durant 2016 i 2017. La missió de les i els joves contractats serà la d’explicar el pla de Garantia Juvenil als potencials beneficiaris del mateix, amb l’objectiu final de fomentar que aquestes s’inscriguin en el seu registre i, per tant, compleixin amb aquest requisit obligat per a poder-se’n beneficiar.

 

El pla de Garantia Juvenil a Catalunya (2014-2020) compta amb un pressupost total de 240 milions d’euros (fons europeus i propis) en aquest període per beneficiar unes 300.000 persones d’aquest col·lectiu. Recordem que la Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil i que compromet a les administracions a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d’entre 16 i menys de 25 anys (de 30 anys en el cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%) abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar.

 

Nota de premsa de la Generalitat

http://garantiajuvenil.gencat.cat