Notícies i recursos

Ens reunim amb les responsables de la Direcció General de Joventut i de L’Agència Catalana de la Joventut

El dilluns 30 de gener, Rut Ribas, directora general de Joventut, i Laia Giròs, directora de l’Agència Catalana de la Joventut, van rebre a les oficines del carrer Calàbria de Barcelona a part de la junta i a l’equip tècnic de l’ACPJ.

Tres eren els objectius principals d’aquesta reunió; en primer lloc, presentar l’entitat, i les seves actuals línies de treball a les responsables de l’administració, debatre algunes de les reivindicacions dels professionals de joventut associats a l’ACPJ, i per últim, conèixer quines són les perspectives de treball de la Direcció General de Joventut per als mesos que venen.

Després de fer la presentació de l’entitat, vam poder compartir amb les directores generals la necessitat de regular la figura del professional de Joventut. En aquesta línia, l’ACPJ reclama una modificació legislativa que doni resposta a les necessitats dels professionals, i que reguli no només els perfils, i les categories de les persones que treballen amb joves, sinó també que s’estableixin unes ràtios d’obligat compliment. D’aquesta manera s’aconseguiria dignificar les condicions laborals dels professionals de Joventut i milloraria l’acompanyament que aquest ofereixen als joves.

En relació amb el punt anterior, des de l’entitat també vam apuntar cap a l’estabilització dels llocs de treball dels professionals de joventut, com a requisit indispensable per a fomentar un treball de qualitat i per a evitar la pèrdua de coneixement i experiència que aporten els professionals.

També vam poder assenyalar que la manca d’una regulació més acurada dels terrenys d’acampada que fan servir els grups joves, és un problema que afecta els professionals de joventut, i que pot tenir un impacte directe en la seguretat i benestar dels joves, adolescents i infants. Animem, doncs, a l’administració a prendre accions en aquest assumpte.

L’entesa amb les responsables de l’administració va ser fluida, i es van obrir portes a la col·laboració, per a fer front a alguns d’aquests reptes, que són comuns per a l’administració, els joves i els professionals de Joventut.

Des de l’ACPJ, seguirem en contacte amb l’administració, i prendrem les vies necessàries per a assolir els nostres objectius de millorar les condicions laborals dels professionals i visibilitzar la importància del treball amb joves.