Notícies i recursos

Els nous Estatuts de l’AcPpJ

Dissabte vinent 21 d’abril la VIII Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ haurà d’aprovar els nous estatuts de l’entitat, tràmit obligatori per adaptar-se a la nova Llei.

 

 

 

El proper 31 de desembre de 2012 finalitza el termini per adaptar els estatuts de les entitats a la nova llei d’associacions: Llei 4/2008 del 24 d’abril, del Llibre Tercer del Codi Civil. Des del dia 2 d’agost de 2008 totes aquelles disposicions dels estatuts i reglaments de règim intern són nul·les en tot allò que s’oposin a aquesta llei.

 

La Junta Directiva en funcions ha el·laborat i adaptat els antics estatuts a la nova Llei, però les sòcies i socis de l’AcPpJ teniu temps fins divendres vinent 20 d’abril per qualsevol tipus de consulta al respecte, observació i proposta de millora del redactat. Només cal que us poseu en contacte amb el tècnic de l’entitat per correu electrònic o telèfon (dins els horaris d’atenció al públic de l’AcPpJ).

 

Fent un resum, els nous estatuts incorporen el dret a vot dels menors, més transparència, autonomia organitzativa…i aposten per incorporar la via de les noves TIC i telemàtica, per a poder exercir, per exemple, el dret a vot en una Assemblea o consulta.

 

A més d’adjuntar-vos el model “beta” dels nous estatuts de l’AcPpJ, us hem preparat un document pràctic a on us expliquem els canvis entre els antics, els nous i els seus principis.

 

Nous Estatuts de l’AcPpJ

Canvis i relació entre els antics i els nous Estatuts

 

VIII Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ 2012