Notícies i recursos

Dues i tres dècades de compromís amb les i els joves de Barcelona

Dos equipaments i serveis de joventut de referència a Barcelona, el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i el Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ), celebren 20 i 30 anys respectivament.

 

Divendres passat 14 de novembre el CIAJ organitzava a la Rambla del Raval de Barcelona una sessió amb diversos concerts de grups joves que encetaven la celebració dels seus 30 anys al servei de les i els joves residents o visitants a la ciutat. Ho feia dins el festival Raval(s), sumant-se a la iniciativa, com a centre vinculat també al barri.

 

Segurament l’equip i l’esperit jove sempre marcat al CIAJ, han ajudat a que el servei sigui capdavanter en informació juvenil a Catalunya i una referència clau a la resta de l’Estat Espanyol. Projectes com l’In-Forma’t, considerada com una de les bones pràctiques en l’àmbit de la joventut a Catalunya, són l’exemple d’una campanya d’informació juvenil ideal.  En els últims anys, el servei central de la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona, treballa per tenir una presència activa a nivell  internacional, organitzant jornades com One Step Beyond Against Unemployment, sobre ocupació i en lluita contra l’atur juvenil.

 

I si ens desplacem al barri de Gràcia, ubicats a l’enorme Espai Jove La Fontana, ens trobem amb el 20è aniversari del CRAJ, amb una tasca imprescindible per el món associatiu juvenil de la ciutat i més enllà… Anteriorment conegut com a Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona neix el 1994 com a resultat de la reivindicació del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) de dotar la ciutat d’un servei destinat a oferir serveis al moviment associatiu juvenil. El CJB i l’Ajuntament signen un acord per tal de co-gestionar un espai amb aquestes finalitats, i s’ubica a l’històric equipament "Transformadors” de l’Eixample.

 

Per diversos motius i situacions, el Casal es converteix en el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona, un servei municipal l’Espai Jove la Fontana. El CRAJ ha anat ampliant i millorant la seva oferta de serveis, dirigida a donar suport tant a associacions com a grups i col·lectius de joves de la ciutat. El proper 12 de desembre tindrà lloc l’acte de celebració del 20è aniversari, tot just després del lliurament dels premis Barna Jove que cada any atorga el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). De moment, ens conviden a la campanya #20anysCRAJ.