Notícies i recursos

Director/a de la Fundació Contes pel Món

La Fundació Contes pel Món obre convocatòria per a cobrir un lloc de

– Director/a de la Fundació Contes pel Món

Descripció de l’entitat: Som una Fundació sense ànim de lucre dirigida a la cooperació cultural als països del sud i a Catalunya. El nostre projecte "Cap nen sense conte" promou l’accés de tots els infants a la cultura universal, tant escrita com oral, preservant i recuperant la saviesa de les pròpies cultures tradicionals: elles atresoren la capacitat de transmissió dels valors universals de la pau i el respecte. Per això la nostra voluntat és la de fer arribar contes als infants de qualsevol racó del planeta. La nostra organització, doncs, està compromesa amb la cultura i l’educació, fomentant la recuperació dels patrimonis culturals minoritaris, l’educació multilíngüe i el respecte per la diversitat cultural. Promovem l’educació dels infants en la cultura de la pau a través dels propis mites de la literatura oral. Recollim mites tradicionals, contes populars i històries orals de les diferents cultures tradicionals i comunitats del sud amb les que treballem, els publiquem i els difonem entre els infants i joves dels països del sud i del nord per a treballar múltiples aspectes com la integració social i cultural, la transmissió de valors, el foment del diàleg intercultural, l’arrelament a la comunitat, l’autoestima identitària, etc.

Descripció del lloc de treball: Sota la supervisió del Patronat, el/la director/a serà responsable de: Elaborar i executar el Pla Estratègic de l’entitat d’acord amb els objectius fundacionals. Elaborar i dirigir el Pla Operatiu Anual. Gestió de la política econòmica de l’entitat. Elaboració del pressupost i estratègia de captació de recursos. Representar l’entitat davant administracions públiques, entitats privades, espais de coordinació d’entitats, socis locals i internacionals. Negociar aliances i convenis. Coordinar les 6 diferents àrees de treball de l’FCM: Educació pel Desenvolupament i sensibilització, Cooperació Internacional, Publicacions, Administració i finances, Captació de recursos, Comunicació. Fer la coordinació general de l’àrea de cooperació internacional al desenvolupament. Viatges de seguiment i avaluació als països on es desenvolupen els projectes. Definir i donar seguiment a l’estratègia de comunicació de l’entitat. Gestionar i reconduir els recursos humans de l’FCM. Coordinació de l’àrea d’administració (legal, fiscal i laboral). Elaborar i fer seguiment de la política de compres i vendes. Seguiment regular amb els organismes que regeixen l’entitat i rendiment de comptes amb el Patronat.

Formació: Màster o postgrau en cooperació al desenvolupament o experiència demostrable en el sector. Valorable formació en gestió (d’organitzacions no lucratives, de projectes, cultural…).

Experiència/coneixements: Experiència en direcció d’organitzacions o en la coordinació d’àrees de treball, preferentment del tercer sector. Experiència en la gestió de projectes de cooperació internacional al desenvolupament. Experiència en gestió de recursos (econòmics, humans i materials).

Valorable: Coneixements/ experiència en educació per la pau. Coneixements/ experiència en gestió cultural. Coneixements/experiència en el sector editorial. Coneixements/ experiència en estratègia de comunicació. Experiència en gestió del voluntariat. Coneixements del teixit associatiu català i del funcionament de les administracions públiques.

Capacitats: Imprescindible il·lusió pels nous reptes, entusiasme i capacitat d’afiliació amb la missió i objectius de l’FCM. Compartir els valors de l’entitat. Persona amb capacitat de lideratge i de comunicació per tal de generar empatia i entusiasme en els diferents grups d’interès. Capacitat per la prevenció i gestió de conflictes. Visió estratègica. Sensibilitat pel món artístic, literari i cultural en general.

Altres: Disponibilitat per viatjar als països del sud breus temporades. Idiomes: català, castellà i anglès fluid escrit i parlat. Valorable portuguès, francès, o d’altres idiomes. Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari.

Més informació i CV:
Fundació Contes pel Món
Referència (indiqueu-la a l’assumpte del correu): DFCM1010