Notícies i recursos

Comunicats de l'AcPpJ: per la llibertat, la democràcia i el referèndum d'autodeterminació + aturada i vaga general 3O


 
Des de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) denunciem les actuacions que aquests darrers dies està emprenent l’Estat Espanyol per evitar que el proper 1 d’octubre es dugui a terme el referèndum d’autodeterminació a Catalunya.
Denunciem els escorcolls que malmeten les llibertats més bàsiques en democràcia (d’expressió, opinió, reunió, de premsa) i les detencions injustificades que vulneren els drets de les persones. Condemnem la suspensió d’autogovern i l’estat d’excepció que ahir ens va ser imposat.
Des de fa diversos anys a Catalunya hi ha un creixent moviment popular, mobilitzat i pacífic que demana tenir una major sobirania. Gran part de la ciutadania creu que l’organització d’un referèndum és la via per a poder decidir el futur del país, i des de  l’AcPpJ recolzem aquesta posició, a través de la nostra adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir consensuada amb els socis i les sòcies al 2013*.
Mantenint aquesta posició, continuem manifestant que és el poble, la societat civil, qui ha de decidir el futur polític de Catalunya.
21 de setembre de 2017
 

L’AcPpJ es suma a l’aturada i a la vaga general del 3 d’octubre

 
L’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) s’afegeix a l’aturada i a la vaga general convocada per demà 3 d’octubre i proposa que s’hi sumin totes les treballadores i els treballadores en l’àmbit de la joventut.
Sent corresponents amb els posicionaments respectius de l’entitat entorn al dret a decidir i afegint ara, les indignants actuacions policials d’ahir, l’AcPpJ denuncia la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum.
L’1 d’octubre de 2017 ha estat també una jornada plena de dignitat. Una gran majoria de la població catalana ha fet de tot per a que el referèndum fos una realitat. Des de l’AcPpJ volem remarcar la importància cabdal del paper de les persones joves durant aquests dies, que s’han expressat en diversos espais en defensa de les llibertats del país i han liderat, sovint, la defensa dels punts de votació de pobles i barris de les ciutats.
Per aquests motius, per la defensa dels drets i de les llibertats del país i en contra la repressió, l‘AcPpJ es suma a l’aturada i a la vaga general.
2 d’octubre de 2017