Notícies i recursos

Comunicat de l’AcPpJ desprès de la no aprovació de la Llei de Polítiques de Joventut

Desprès de que aquest dimarts passat 27 de juliol de 2010 no s’aprovés la Llei de Polítiques de Joventut al Parlament de Catalunya, la única competència exclusiva que encara no ha estat regulada per la Generalitat en aquests 30 anys i que afecta directament les i els Professionals de les Polítiques de Joventut i la seva vital implicació i corresponent dignificació, així com la regulació de les accions dels poders públics en aquesta matèria, l’AcPpJ com a part implicada vol expressar la seva opinió sobre l’actual situació

 


Les Polítiques de Joventut ja han complert 30 anys i són molts els agents que han estat protagonistes i que han afavorit la seva consolidació. El teixit associatiu juvenil, els joves, així com els professionals i poc a poc el mon acadèmic, hem permès que aquestes tinguin un paper fonamental dins les polítiques públiques.

 

La Llei de Polítiques de Joventut és una eina per tots aquells que intervenim en el món dels joves i amb la seva aprovació teníem l’oportunitat de crear un marc regulador que ens permetés definir molts aspectes que actualment es regeixen per voluntats polítiques.

 

L’AcPpJ ha estat una entitat en la que ha participat activament i ha presentat diverses aportacions, que us adjuntem amb dos annexes respecte el paper dels profession
als i l’àmbit competencial de la Llei, que no han estat del tot reflectides en el redactat final del Projecte de Llei de Polítiques de Joventut.

 

Els posicionaments no s’han de mantenir mai rígids si es volen acords comuns i de mínims que beneficiïn i aportin prosperitat al nostre país. L’AcPpJ es lamenta i creu que cal un pas endavant i una inminent Llei de Polítiques de Joventut. S’ha de realitzar un últim esforç i sumar serrells però demanem una solució i una aprovació a curt termini per no mantenir la degradació i un paper secundari de les Polítiques de Joventut.

 

Aprofitem també per denunciar el poc ressó mediàtic que ha tingut la Llei i tot el seu procès. Aquesta reglamentació és tan o més important de les que ha aprovat el Parlament de Catalunya al llarg de la seva història i sumament necessària pel conjunt de la societat.

 

Recordem que les Polítiques de Joventut d’aquest país han evolucionat sense cap paraïgues i malgrat viure submergides des de fa 30 anys, han estat capdavanteres en molts aspectes. La Llei forma part d’aquesta progressiva i lògica evolució, i lluny de tot tipus de partidisme, significa l’inici de la normalització del sector. Per damunt de tot no es pot aturar el procés i toca signar el que creiem, un pacte de futur i històric per les Polítiques de Joventut d’aquest país.

 

Junta directiva de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ)

 

 

Comunicat de l’AcPpJ en PDF

 

Aportacions de l’AcPpJ a la Llei:

Compareixença de l’AcPpJ en relació amb el Projecte de Llei de les Polítiques de Joventut. Comissió de Benestar i Immigració 18/05/2010

L’AcPpJ en relació a l’apartat competencial de la Llei de Polítiques de Joventut


Seguiment de l’AcPpJ a la Llei de les Polítiques de Joventut