Notícies i recursos

2011: Un any coix per a les polítiques de joventut de les Illes Balears

Aquest dimarts passat la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes va fer pública la decisió de deixar sense efectes la convocatòria pública d’ajuts a les entitats juvenils i per dur a terme activitats en matèria de joventut.

 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) d’aquest dimarts , dia de Tots Sants, dels difunts, serà recordat tristament per les polítiques de joventut de les Illes. El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, el Sr.Rafael Àngel Bosch i Sans feia pública la decisió polèmica d’anular les ajudes a les entitats juvenils del país i a projectes habituals i/o puntuals d’activitats en matèria de joventut. Un reves greu per a joves i professionals de les Illes Balears.

 

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) no va tardar més de 24 hores en expressar el seu descontentament i rebuig cap aquesta mesura del Govern. Amb una retallada equivalent a uns 357.000,00€, el CJIB ha recordat a la Conselleria que aquesta decisió afectarà tan a treballadors com a voluntaris en l’àmbit de la joventut de les Illes i ha recordat que la gestió dels serveis afectats la porten a terme entitats i ajuntaments (que no hi tenen les competències) a traves d’una feina que no fa el govern, amb borses de voluntariat, professionals i amb una gestió austera i imaginativa com cap altra. El CJIB demanarà̀ explicacions a la Conselleria i al seu Conseller Rafael Bosch per intentar reconduir la situació a l’exercici de l’any 2012.

 

BOIB de l’1 de novembre de 2011 – núm.164

Comunicat del CJIB