Notícies i recursos

(FÒRUM AJORNAT) 20 anys d’estudis i polítiques locals de joventut a Catalunya: del passat al futurLa Direcció General de Joventut comunica el divendres 13 d’octubre “que s’ajorna el Fòrum com a conseqüència de la intervenció pressupostària actual pel Govern de l’Estat (Ordre HFP/878/2017, de 15 de setembre, del Ministerio de Hacienda y Función Pública), les polítiques de joventut tenen una afectació directa i els crèdits pressupostaris dels programes de la Direcció General de Joventut queden bloquejats. Tenint en compte que volem celebrar un Fòrum amb totes les garanties d’èxit que han caracteritzat les edicions anteriors, ens veiem obligats a ajornar el XX Fòrum d’Estudis sobre la Joventut fins al primer trimestre de 2018”
—–
La clàssica i imperdible cita anual a Lleida amb el Fòrum d’Estudis sobre la Joventut arriba al 20è aniversari. Sota un paraigües que convida a la celebració “20 anys d’estudis i polítiques locals de joventut: del passat al futur”, enguany, el Fòrum vol ser un punt de trobada entre tècnics de joventut, gestors públics, investigadors, representants juvenils i responsables polítics per tal d’assolir consensos sobre allò que s’ha fet bé en la història dels últims vint anys d’estudis i polítiques locals adreçades a la gent jove, i identificar els principals reptes que tenim en matèria d’investigació en joventut i gestió de les polítiques locals de joventut.
Quina és la posició de les estructures locals de joventut en els ajuntaments i consells comarcals i amb la resta d’agents del territori? Com avancem en la generació de relacions d’interdependència entre administracions? Com podem fer més eficient i menys costosa l’avaluació i el seguiment de les polítiques de joventut?
Reflexió i debat sobre com s’ha fet la recerca en joventut a Catalunya en els darrers anys, quin pes té la investigació en el coneixement de la realitat juvenil i quina és la seva incidència en el disseny de les polítiques locals de joventut. Per tot això, s’ha convidat a la doctora Rossana Reguillo, antropòloga de la Universitat Jesuïta de Guadalajara (Mèxic) i a experts en joventut com Salvador Cardús, Carles Feixa i Anna Berga. El Fòrum també dedicarà un espai per conèixer els resultats de l’avaluació de les polítiques locals de joventut 2017 elaborat per l’Observatori Català de la Joventut.
El Fòrum es celebra a diversos espais de la Universitat de Lleida del 26 d’octubre a la tarda al 27 a la tarda. L’organitza la Direcció General de Joventut, Diputació de Lleida i Universitat de Lleida. I les inscripcions són gratuïtes i les podeu fer fins al 24 d’octubre. L’alberg de Sant Anastasi de Lleida ofereix preus especials per als participants del Fòrum, consulteu els serveis que ofereix a la informació del Fòrum.
Tota la informació: programa i inscripcions