Notícies i recursos

13 de febrer del 2014: un dia especial per la defensa de les polítiques de joventut

El proper 13 de febrer s’ajunten dos esdeveniments singulars, que promouen, des de diversos formats i maneres, la defensa de les polítiques de joventut: el projecte Colònies i Educació i la presentació del llibre, Tot el poder als joves!

 

Al matí, l’ACCAC, la Confederació i l’ACELLEC, convoquen la primera reunió per presentar el projecte Colònies i Educació, impulsat conjuntament per les tres organitzacions que representen majoritàriament les empreses i entitats que gestionen colònies escolars a Catalunya. A l’AcPpJ hi participarem i col·laborarem, en una proposta que té com a objectiu, defensar i promoure les colònies escolars, un model que singularitza i aporta valor afegit al sistema educatiu del nostre país i que compta amb un reconeixement social i acadèmic majoritari. La primera passa ja s’ha fet, i s’ha elaborat una Declaració per a la promoció de les colònies escolars, en la qual ens hi hem adherit.

Declaració per a la promoció de les colònies escolars

 

A la tarda, a les 19:30h, al Casal de Joves Palau Alòs (C/ Sant Pere més baix, 55, Barcelona), anirem a la presentació del llibre “Tot el poder als joves!”, d’Albert Claret, President del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i també, soci de l’AcPpJ. Editat per Edicions les Llums i amb pròleg del professor Joan Subirats, aborda i denuncia la situació actual dels joves, de la mateixa manera que proposa nous reptes per les polítiques de joventut. Un llibre necessari per tots aquells que viuen la joventut d’aprop, les seves problemàtiques i el seu anhel de construir el seu propi món.

“La joventut ha estat un autèntic camp de proves pel que fa a la desregulació i l’aplicació de condicions de precarietat en les relacions laborals. Actualment la condició juvenil es troba atrapada en una cruïlla d’especial gravetat, desposseïda de gairebé tots els recursos materials i simbòlics, i condemnada, si res no canvia, a un obscur horitzó de realitzacions mediocres. La manera en què les polítiques de joventut abordin i resolguin aquestes problemàtiques serà central per tal de garantir la continuïtat de la societat democràtica.” Albert Claret

Ja podeu adquirir-lo on-line