Notícies i recursos

VII Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ: ens anem fent grans

L’Assemblea celebrada el passat dissabte 9 d’abril a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona conclou amb reptes per endavant i una constatació, que ens fem grans en molts aspectes.

 

 

 

Després de sis anys celebrant les assemblees a la seu oficial de l’entitat a Cornellà, enguany es va decidir canviar d’ubicació per facilitar a les i els socis el desplaçament, aprofitar i presentar el magnífic Espai Jove la Fontana a socis que encara no el coneixien, i acordar noves vies per afrontar una temporada apassionat i complicada.

 

Podem confirmar que es va aconseguir. La setena assemblea de l’AcPpJ ha estat la que ha tingut més participació de les i els socis que van venir i això ja és tot un èxit en temps actuals. Van aparèixer les felicitacions, la preocupació i l’esperança.

 

 

 

 

Les felicitacions per la feina feta el 2010: Els Cursos Les Polítiques de Joventut Avui, La publicació de l’Estudi del Cens de Professionals en l’Àmbit de la Joventut, L’AcPpJ 2.0, la participació de l’entitat a la Llei de Polítiques de Joventut, la col·laboració amb la Direcció General de Joventut per la Formació Bàsica o a la Taula per a la definició i regulació dels perfils professionals en joventut, el treball, relacions i projectes compartits amb el CNJC, CJB, COLPIS o CEESC…  i per un altre costat, la crescuda dels serveis oferts a les sòcies i socis: borsa laboral, assessoria laboral i social, avantatges, publicacions, descomptes… .

 

La preocupació per dos motius: la situació econòmica actual i el futur humà de l’entitat. L’anterior i l’actual junta la comparteixen sòcies i socis que han estat molt participatius i activistes des dels seus inicis. Desprès de dos anys trepidants de l’entitat i de progressos dins de les polítiques de joventut d’aquest país, el lògic cansanci apareix. Aquest fou un fet que es va mostrar amb total transparència a l’assemblea i del que es va discutir, i força. La junta i l’AcPpJ en el seu conjunt tenen ara el repte del demà, de consolidar el factor humà per a mantenir l’esplèndida trajectòria d’aquests darrers set anys. Pel que fa a l’aspecte econòmic, s’espera el nou conveni amb la Direcció General de Joventut, però de moment, es va acordar com a mesura d’urgència, pujar la quota dels socis entre 5 i 10€. Un increment just, si tenim en compte l’augment de prestacions -com les publicacions de l’entitat- que aquests últims anys l’AcPpJ ha posat a l’abast i de manera gratuïta als seus associats.

 

L’esperança de la VII Assemblea: les sòcies i socis presents van ressaltar la trajectòria de l’AcPpJ per encomanar-se un futur per l’entitat encara millor. És inqüestionable el progrés que han viscut les polítiques de joventut i les seves i els seus professionals d’aquest país, gràcies i en bona mesura, per la feina feta des de l’AcPpJ. L’èxit rotund que han tingut les edicions dels Cursos de les Polítiques de Joventut Avui a Lleida i Tarragona és l’actual exemple. Ens anem fent grans i ara més que mai toca l’implicació de més sòcies i socis, hem d’assumir el nostre paper clau dins de la defensa dels professionals i les polítiques de joventut.   

 

 

 

 

Acta de la VII Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ