Notícies i recursos

Viatgem a Berlín per participar a la Conferència Final del projecte “Democratic Innovations in Youth Work (DIYW)”

El dijous 29 de juny, un equip format per 5 persones va viatjar a Berlín per participar a la conferència final del projecte “Democratic Innovations in Youth Work (DIYW)”. El projecte, en el que l’ACPJ ha treballat durant els darrers dos anys i mig en col·laboració amb tres organitzacions socials europees: Citizens For Europe (DE), Center for Citizenship Education (PL), i DeGeDe (DE), ha assolit tots els seus objectius, i finalitza amb una conferència oberta al públic que es va celebrar al recinte Fez Berlín.

Durant la conferència final, que va aplegar a un centenar de professionals, els participants no només van poder escoltar diferents experts en l’àmbit de joventut, sinó que van intercanviar idees i experiències sobre les seves respectives realitats.

A més, durant l’estada a Berlín, els socis del DIYW, van celebrar la reunió d’avaluació final del projecte. Aquesta va ser una oportunitat per mirar amb retrospectiva tota la feina feta durant els mesos que ha durat el projecte, i per posar en valor els seus resultats.

Des de l’ACPJ, valorem la nostra participació en el partenariat de manera molt positiva. La participació en aquest projecte ens ha permès ampliar la nostra xarxa de contactes a Europa, i ha fet possible, entre altres coses, la publicació de la caixa d’eines “La democràcia més enllà del vot”.

Aquesta caixa d’eines, que inclou diferents dinàmiques per treballar el tema de la participació amb joves, està disponible de manera gratuïta al web del projecte. Us animem a totes i a tots a què naveguen pel web, i implementeu alguna de les activitats que us proposem.

Finalment, volem aprofitar aquestes línies per agrair a totes les organitzacions que han format part del projecte el seu suport, i tota la feina feta. Des de l’ACPJ, continuarem treballant per a dotar als professionals de joventut de la formació i els materials necessaris perquè continuïn desenvolupant la seva feina.