Notícies i recursos

Una delegació dins l’àmbit de la Joventut de Romania visita l’AcPpJ

Aquest dimecres passat 24 de novembre, l’AcPpJ va rebre a la seva seu un grup d’experts de Romania que estan treballant en un projecte per millorar les Polítiques de Joventut del seu país

 

 

 

Carles Viñas, vicepresident de l’AcPpJ i Pep Guasch, tècnic de l’entitat, van acollir als sis experts romanesos acompanyats per Xavier Castellana, Director de serveis de l’Agència Catalana de la Joventut i Montse Perals, Directora de l’Observatori Català de la Joventut.

 

 

 

Xavier Castellana, presenta l’AcPpJ a la delegació romanesa      /    Carles Viñas presentant els projectes de l’AcPpJ

 

 

El projecte, amb el cofinançament de la Unió Europea i el Govern Romanès i executat per l’Autoritat Nacional de Joventut i Esports, la Convenció d’Associacions Juvenils de Romania i Schultz Consulting, pretén millorar el nivell competitiu dels professionals en l’àmbit de la Joventut a Romania.

La primera fase d’aquest projecte suposa la visita a països de la Unió Europea amb experiència en temes de joventut i implementació de polítiques de joventut, per tal de recollir i documentar-se per desprès marcar unes pautes rellevants per al disseny dels perfils professionals en les polítiques de joventut de Romania.

Els sis experts i membres de diferents institucions i entitats de Romania, Iulian Dascalu, Mugurel Stan, Veronica Stefan, Corina Cojocaru, Valentina Alexandrescu i Narcis Munteanu, s’han interessat per com es desenvolupen al nostre país: la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil i l’Observatori Català de la Joventut són alguns dels espais que han visitat entre el dimecres 24 i dijous 25 de novembre. Entre aquests dos dies van fer-se un buit a la seva agenda per entrevistar-se amb l’AcPpJ.

Durant la reunió de quasi més de dues hores es va parlar de tot el que engloba l’AcPpJ. Des d’explicar qui som i que fem, fins al posicionament de l’entitat sobre diversos temes: formació mínima que cal exigir-li als professionals de joventut, la Llei de Polítiques de Joventut, la formació bàsica i especialitzada que ofereix la Secretaria…

També es va parlar sobre els perfils, l’Informe del Cens i la radiografia dels professionals de joventut  catalans que n’ha sorgit desprès de l’estudi realitzat per l’AcPpJ. Juntament amb la formació dels professionals de joventut, aquests punts foren els que van despertar més interès entre els experts.

 

 

 

Membres de la delegació d’experts de Romania     /    Detall de la delegació romanesa a l’AcPpJ. Până data viitoare!

 

 

 

 

 

 

Satisfets de la reunió i desprès d’intercanviar els contactes respectius, Carles Viñas en representació de l’AcPpJ, va repartir uns exemplars de les dues publicacions editades per l’entitat als sis membres de la delegació romanesa.

 

Podeu consultar aquestes i més fotos al nostre grup de Facebook d’amigues i amics de l’AcPpJ