Notícies i recursos

Una Assemblea en família

La desena Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ, amb la menor assistència de sòcies i socis dels últims anys, va transcórrer en tranquil·litat, confirmant la recuperació econòmica i nous reptes com el projecte internacional.

 

El passat 7 de juny celebràvem per primer cop l’Assemblea al Casal de Joves Palau Alòs de Barcelona. La desena de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ).

 

A les 11h iniciàvem la cita anual amb 8 assistents i 9 sòcies/socis que van delegar el seu vot. La celebració d’una assemblea extraordinària a finals de novembre, o el pont a Barcelona i rodalies el dilluns 9 de juny en motiu de la Pasqua Granada, segurament foren dos dels motius d’aquesta poca assistència a la X Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ.

 

A l’habitual repàs de l’any anterior, el president Manuel Cortés va fer especial èmfasi en les relacions i nous contactes establerts per l’entitat, en les diferents col·laboracions fetes per exemple, en la trobada entre professionals, joves i polítics a València a l’octubre. O a través de l’èxit de les trobades de professionals impulsades per tres socis/es (Diana Perea, Maika Farriols i Xavi Ruiz), o la presentació i jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. En l’apartat econòmic, el tresorer Mario Granados confirmava la recuperació entre el 2013 i el 2014.

 

 

 

 

 

Pel que fa a aquest 2014, es preveu continuar amb el projecte de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut i seguir amb el procés d’organització de la proposta internacional. Pep Guasch, tècnic de l’entitat, i Carles Vila, Vocal, ens van posar al dia dels dos projectes i la previsió del seu futur a curt termini. La Secretària Diana Perea, també va presentar la campanya per captar nous socis/sòcies, enfocada sobretot a sòcies i socis actuals a que animin a les seves companyes i companys de feina a associar-se a l’AcPpJ. I per últim, Manuel Cortés va reprendre la paraula i ens va fer un resum de les gestions que es duen a terme amb diversos grups parlamentaris per a que l’entitat formi part de la Comissió de les Polítiques de Joventut. I d’aquesta manera, millorar la veu i la defensa de les i els professionals de les polítiques de joventut davant de temes claus i situacions desafortunades i injustes que en els últims anys s’estan patint en el sector.   

 

Encara que amb pocs socis assistents, la X Assemblea fou molt participativa i es van debatre tots els punts amb noves idees a cada línia endegada per part de la resta de socis, Santi Caño, Víctor Saló, Virginia Morillas i Manel Turon. I proposta de nous temes per al curt i mig termini, com la nova publicació de material, estudis o continguts d’interès per a professionals de joventut, els CFGS d’Animació Sociocultural que afecten a la Informació Juvenil, reforçar la xarxa entre els professionals al territori…