Notícies i recursos

Trobada de l'AcPpJ i l'As. Cat. de Municipis

La setmana passada en Pep Montes, President de l’AcPpJ, es reuní amb Miquel Buch, President del Fòrum de Regidors Joves (FRJ) de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquesta trobada serví per explicar al nou president del FRJ la nostra entitat, els seus objectius i activitats.

Montes va fer especial incís en el posicionament de l’AcPpJ pel que fa a la Llei Catalana de Joventut, amb la definició dels 3 perfils professionals i les seves funcions, elements bàsics per a qualsevol política de joventut municipal (tècnic director de programes, tècnic informador i tècnic dinamitzador). Aquestes tres figures poden estar representades per un professional que mancomunadament abasti diferents territoris, o en un mateix professional sempre hi quan se li reconeguin contractualment les seves funcions. Aquest plantejament fou ben rebut per Buch qui trobà en l’opció de mancomunar perfils una molt bona idea pels municipis més petits.

A la vegada, Buch explicà que el FRJ volia encetar properament un debat social sobre la implicació dels joves en la societat, analitzant especialment els casos de lideratge i també els de desafecció. Convidà a l’AcPpJ a participar d’aquest debat, a la vegada que Montes oferí l’entitat per a qualsevol altra qüestió.

Per acabar, l’AcPpJ convidà a el FRJ i a l’ACM a adherir-se a la Declaració de Palma , per a compartir així el punt de partida entre les principals institucions del país i treballar a partir d’aquest per millorar les polítiques de joventut i la situació dels seus professionals