Notícies i recursos

Reunió de la Comissió de Assessora del Curs Especialització en Polítiques de Joventut 09 de l'AcPpJ

El passat dimarts 9 de setembre es va celebrar la comissió assessora del Curs d’Especialització en Polítiques Locals de Joventut que, per tercer any consecutiu, organitza l’AcPpJ. En aquesta reunió, es va fer balanç de l’edició 2008 i es va presentar l’edició del 2009. Al finalitzar la reunió, l’AcPpJ emplaçà a les institucions assistents a crear un grup de reflexió sobre les necessitats formatives dels professionals de joventut i l’oferta que s’ha d’oferir per pal·liar-les. Totes les institucions s’hi van mostrar molt favorables i es va acordar a començar els treballs a finals d’any.

En la reunió, celebrada en la seu del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), hi assistiren la Montse Perals i la Míriam Tintoré per part de l’Observatori Català de la Joventut , en Ramon Albornà en representació de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, en Lluís Coromines com a Director de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona , en Miquel Àngel Lozano com a CNJC i la Vanessa Maxé, cap de formació del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya . Excusà la seva assistència en José Miguel Leo del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya . Totes aquestes institucions van reiterar el suport que ofereixen al curs, valorant molt positivament la seva realització, especialment per la suma d’experiència pràctica i el coneixement teòric, i aportaren alguns suggeriments i reflexions en alguns aspectes concrets. A la vegada, tots es van oferir a realitzar la màxima difusió possible del curs i a donar als estudiants el major nombre de material possible per al treball i reflexió en el si del curs.

Per part de l’AcPpJ hi assistiren en Pep Montes (President), la Núria Vallès (Coordinadora del curs en l’edició 2008), els coordinadors del curs 2009 (Marta Ortoneda, Manolo Cortés i Marta Bravo) i el tècnic de l’entitat (Carles Viñas). En primer terme es presentà el balanç del curs 2008 i després els nous coordinadors van explicar el nou curs. El curs de l’edició 2009 és un curs continuista dels anteriors malgrat el relleu de coordinadors, i només variarà en petits aspectes: s’ha incorporat algun tema nou a treballar, ampliació del període d’inscripció, nous equipaments a visitar…

Posteriorment, l’AcPpJ, recollí la idea que es plantejà en la comissió del curs anterior, i proposà formar un grup de reflexió sobre les necessitats formatives dels professionals i l’oferta existent. Es convidà a totes les institucions presents a formar part d’aquesta xarxa que té com a objectius : a) la creació i compartiment de coneixement útil per a totes les parts envers a les necessitats formatives i l’oferta existent, b) crear un marc d’actuació compartit en base a la unificació del llenguatge i dels criteris de classificació (unificació del marc conceptual),  c) crear un model teòric de formació, un punt de partida sobre el que cada institució generi l’oferta que consideri oportuna, i d) planificar conjuntament les accions formatives.

Totes les institucions valoraren positivament la constitució d’aquest grup de reflexió a l’empara de l’AcPpJ, entitat que vetlla pel conjunt dels professionals, i acordaren trobar-se a finals d’any per a començar les tasques de treball. En aquest grup de debat també hi seran convidats altres agents rellevants en la formació en temes de joventut. Des de l’AcPpJ valorem molt positivament la constitució d’aquet grup que pretén esclarir la situació de la formació en l’àmbit de la joventut i generar una oferta adequada a les necessitats i possibilitats dels professionals. Assumim el repte de dinamitzar i de dotar de continguts de debat aquest grup i us animem a participar-hi fent-nos arribar les vostres propostes i reflexions, seran totes benvingudes. Us podeu posar en contacte a través del correu electrònic o per telèfon al 934240881