Notícies i recursos

Recuperem les Regidories de Joventut!

Després de comprovar que en la configuració d’alguns dels nous Ajuntaments han desaparegut les Regidories de Joventut o la denominació “Joventut” dels noms de les Regidories, a l’AcPpJ assessorem a sòcies i socis com intentar recuperar-les.

En alguns dels anteriors Ajuntaments ja havia passat, però desprès de les últimes eleccions municipals i la configuració resultant dels actuals consistoris, hem viscut una davallada de la denominació “Joventut” de diverses Regidories responsables de les polítiques de joventut. Poques són les que queden exclusivament com a Regidories de Joventut, altres hi han afegit més àmbits o àrees com “Cultura” o “Festes”, però en algunes, encara que assumint la responsabilitat a través de Comissions o Seccions, ha desaparegut el nom i concepte “Joventut”.

És en aquests darrers casos on l’AcPpJ vol denunciar la desaparició de la denominació i el que això suposa en el present i el futur de les polítiques de joventut. Donarem arguments a aquelles sòcies i socis que sol·licitin a l’entitat l’assessorament i l’ajuda per tal de recuperar la Regidoria de Joventut del seu municipi davant del seu Ajuntament i les/els seus responsables polítics.

Alguns apunts de la legislació i acords vigents en Polítiques de Joventut:

Llei de Polítiques de Joventut

Pla Nacional de Joventut de Catalunya

Pla d’actuació territorial 2016

Sobre la Direcció General de Joventut, Agència Catalana de la Joventut, CNJC, equipaments juvenils…