Notícies i recursos

Quinta edició del Premi Culturama a la Innovació Social en Joventut


El Premi Culturama Innovació Social en Joventut és una iniciativa de Culturama que té com a objecte recolzar projectes sense ànim de lucre amb caràcter innovador en l’àmbit juvenil que basen el seu desenvolupament en la cultura i l’art contemporani per a provocar canvis en la realitat social.
Coincidint amb el 15è aniversari de Culturama, el 2010 i partir de trobades entre els seus treballadors per a reflexionar i definir les claus de la Responsabilitat Social Empresarial, es crea el “Premi Culturama Innovació Social en Joventut”, un projecte de llarga durada basat en el mapatge, anàlisi i difusió de projectes d’innovació social duts a terme per entitats sense ànim de lucre.
Culturama creu que les empreses han de participar com a agent actiu en la creació d’un model de societat més justa i solidària. Per a açò considera necessari establir un sistema de gestió empresarial coherent amb aquests objectius, intenta generar un diàleg amb el seu entorn social a través de com poder oferir respostes i eines adequades a aquest model de construir l’empresa.
La primera edició del premi es va convocar en 2010 coincidint amb l’any internacional de la joventut. Des de llavors es contribueix a impulsar noves iniciatives d’oci educatiu per a joves, amb l’objectiu de premiar experiències innovadores que utilitzen i/o fomenten noves tendències d’oci juvenil posant en valor les bones pràctiques.
Actualment s’han realitzat cinc edicions del premi amb cinc publicacions respectivament. S’han rebut més de cent propostes, s’ha presentat el premi en àmbits com a conferències, trobades de joventut, trobades de mediadors culturals, seminaris universitaris i uns altres… L’experiència adquirida és al seu torn motivació per a continuar amb el treball de recerca i difusió que suposa el projecte, posant el focus d’atenció en aquells projectes les eines dels quals per a la innovació social siguen la cultura contemporània.

Des de l’AcPpJ hem col·laborat en la difusió d’aquest premi i hem animat a moltes iniciatives del territori del Principat a participar-hi. A més, repartim el llibre que recull els projectes, si el voleu només ens l’heu de demanar.

 
Més informació
Culturama SL
Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana
Culturama SL és una empresa amb una trajectòria de 20 anys en el sector sociocultural. Amb motiu del 15 aniversari de la fundació de l’empresa, i coincidint amb l’inici de l’Any Internacional de la Joventut (2010), varen organitzar la primera edició del premi sobre pràctiques innovadores en matèria de joventut, que va donar com a fruit, el primer “Llibre blanc de pràctiques innovadores en matèria de joventut”.