Notícies i recursos

Projectes joves sobre transformació social? Les i els professionals de joventut hi tenim molt a dir

La Direcció General de Joventut convida a la participació de joves catalans/es amb iniciatives de transformació social a la Trobada Euromediterrània que es realitzarà de l’11 al 15 de març de 2013 a Barcelona.

 

 

El procés d’inscripció a la Trobada, que acaba aquest 21 de gener, té com a objectiu seleccionar 10 joves catalans/es que, junt amb 34 participants més provinents de la resta de països d’aquesta àrea, presentin projectes que promoguin la transformació social vinculats a tot tipus d’àmbits. Per a participar-hi cal tenir entre 25 i 35 anys, un coneixement alt d’anglès (es valorarà també el coneixement de l’idioma francès) i liderar o participar activament en el projecte que es presenta.

 

El total de 44 joves seleccionats, posaran en comú a Barcelona iniciatives de transformació social amb l’objectiu de que la Trobada esdevingui un espai d’encontre entre els mateixos joves, conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió mediterrània, facilitar el treball en xarxa entre els dues ribes mediterrànies, fomentar la creativitat, la innovació, el debat, l’esperit crític i la participació, i promoure l’actitud emprenedora entre els i les joves com eina d’aquesta transformació social.

 

Des de l’AcPpJ creiem que les i els professionals de les polítiques de joventut són coneixedors de primera mà de projectes d’aquest tipus i de joves que els lideren. Projectes innovadors que transformen alguna problemàtica o necessitat concreta i en el que els i les joves hi tenen un paper protagonista. Per tant, recomanem que els animeu a que participin d’aquesta experiència enriquidora i ajudar-los en els corresponents tràmits.  

 

La Trobada Euromediterrània de Joventut 2013 inclourà també formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en drets humans i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

 

Es confirmarà l’acceptació de les candidatures i de la participació a la Trobada a principis de febrer del 2013.

 

Més informació de la Trobada

Formulari d’inscripció a la Trobada: fins el 21 de gener!

Notícia al web de la Direcció General de Joventut