Notícies i recursos

Per a la promoció de les colònies escolars

L’AcPpJ dóna suport al projecte Colònies i Educació i la Declaració per a la promoció de les colònies escolars presentat el passat dijous 13 de febrer.

 

La Fundació Artur Martorell fou el punt de partida a tot un seguit d’activitats i accions que es duran a terme aquest any i el 2015, amb l’objectiu de promoure i defensar les colònies escolars. Les tres organitzacions que impulsen inicialment el projecte Colònies i Educació són l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC), La Confederació (Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya) i l’Associació d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec). Encara sense obrir la campanya d’adhesions al projecte i declaració, ja es compta amb el suport d’una desena d’organitzacions, entre elles, la nostra, l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ).

 

Amb la participació d’una trentena de representants d’organitzacions vinculades al món de l’educació, dels professionals implicats en el sector i del món acadèmic, el passat 13 de febrer es presentava el projecte que planteja, entre d’altres objectius, aconseguir un reconeixement formal de les colònies escolars com a part del sistema educatiu, la validació acadèmica dels seus continguts i valors pedagògics i l’aprovació de mesures per facilitar a docents i centres escolars la realització d’aquest tipus d’activitat.

 

La trobada també va servir per ser Consell Consultiu a partir d’ara, que el grup impulsor del projecte tornarà a convocar de qui un any, com a mínim, per explicar les actuacions realitzades, recollir opinions, esmenes i noves propostes, i per mantenir els seus continguts i prioritats en actualització permanent, amb la voluntat de recollir tota la diversitat i sensibilitats que coexisteixen en el sector.

 

Nota de premsa del grup impulsor del projecte i Declaració

Declaració per a la promoció de les colònies escolars