Notícies i recursos

L'Informe del Cens de Professionals en l’Àmbit de la Joventut a Catalunya ja és aquí

El passat dimecres 6 d’octubre l’AcPpJ va presentar l’Informe que marcarà un abans i un després en el sector Professional de les Polítiques de Joventut

El Secretari de Joventut Eugeni Villalbí va acompanyar-nos a la presentació de l’Informe del Cens de Professionals en l’Àmbit de la Joventut, juntament amb Marta Bravo, Carles Viñas i Núria Vallès, Presidenta, Vicepresident i Secretària de l’AcPpJ respectivament, que van ser els responsables de mostrar-nos els resultats del projecte més ambiciós de l’entitat i del que s’ha lluitat i treballat des del primer dia de la seva fundació.

 

 

                                                                                                           Eugeni Villalbí, Marta Bravo, Carles Viñas i Núria Vallès

 

Una cinquantena de persones van acudir a la sala d’actes de la Secretaria de Joventut i a les 18.30h va ser quan l’espera’t Informe del Cens donava el seu tret de sortida i es mostrava en públic. La presidenta de l’AcPpJ Marta Bravo va encetar la presentació fent un complet resum de l’actual moment productiu que viu l’entitat, que entre altres, en aquells moments es presentava la seva segona publicació, el Informe del Cens. Dos anys i dos publicacions imprescindibles. El Secretari de Joventut Eugeni Villalbí va seguir l’acte agraint la gran feina que estava fent l’associació a tots els fronts on esta treballant: en la Formació Bàsica en Polítiques de Joventut i dins el grup per a la definició dels perfils professionals en Joventut que organitza i condueix la mateixa Secretaria. El Secretari també va reconèixer la importància i el valor de tenir al nostre país, una associació que vetlli i treballi per la defensa de les condicions i la millora del treball dels nostres professionals.

 

 

 

A la segona part de la presentació, el vicepresident Carles Viñas i la Secretària Núria Vallès varen ser els encarregats d’informar dels resultats i les conclusions de l’Informe. A grans trets, i amb la promesa de que pròximament us informarem més detingudament sobre aquest últim apartat del Informe, el Cens ha pogut comptabilitzar un total de 1099 professionals, xifra propera de la que partia l’AcPpJ (1400 aproximadament), col•lectiu què és eminentment feminitzat arreu del territori català, què es troba en els 32,1 anys de mitjana i que té estudis universitaris dins de les Ciències Socials, a on la seva tasca es desenvolupa en l’àmbit municipal i que a la província de Barcelona es troben gairebé les tres quartes parts.

L’Informe és també la segona publicació de la col·lecció pròpia de l’AcPpJ i ha e
stat un projecte que l’entitat a dut a terme de manera independent amb la col·laboració de diferents institucions però principalment, del suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya.   

 

 

 

Abans d’engegar la seva distribució, diverses institucions ja s’han interessat per tenir-lo, entre elles, l’Observatori Català de la Joventut, el Màster Interuniversitari Joventut i Societat, l’Observatori Basc de la Joventut, les diferents Associacions de Professionals de l’Estat Espanyol, Consells Comarcals… .

Totes les nostres sòcies i socis tindran els seus exemplars de forma gratuïta i aviat es podrà comprar-lo on-line. Més informació a o a 934240881 (consultar horaris d’atenció a la seu).

I per finalitzar, l’AcPpJ vol donar les gràcies a totes i tots els Professionals de Joventut per fer possible aquest Informe. Sense ells, hagués estat impossible.