Notícies i recursos

L’educació no formal i el seu impacte en l’ocupabilitat dels joves

L’European Youth Forum promou dues enquestes sobre l’Educació no formal molt interessants. Una per organitzacions juvenils i l’altra per joves. Des de l’AcPpJ us recomanem que us preneu uns minuts i completeu el qüestionari on-line.

El Fòrum Europeu de la Joventut (EYF) ha encarregat a la Universitat de Bath i a GHK Consulting Ltd. el desenvolupament d’un estudi comparatiu sobre la repercussió de l’educació no formal dins de les organitzacions juvenils i el seu impacte en l’ocupabilitat dels joves. Quan es parla d’educació no formal es vol fer referència a tots aquells processos educatius que tenen lloc fora dels espais de l’educació formal i en els quals no s’obté una certificació formal: els individus participen en aquest tipus d’educació sobre una base voluntària i adquireixen un paper actiu al llarg del procés d’aprenentatge.

A través d’aquest estudi, l’EYF pretén conèixer l’opinió de les i els professionals de les polítiques de joventut i d’altres que treballin en organitzacions juvenils, sobre la participació dels joves en activitats i programes d’educació no formal i si aquestes estan contribuint al desenvolupament d’habilitats i actituds que ajudin als joves a entrar, romandre i progressar en l’ocupació.

L’enquesta és una oportunitat per donar visibilitat i reconeixement al treball que les organitzacions juvenils estan fent, una contribució a la identificació del valor afegit de l’educació no formal que s’ofereix en les organitzacions juvenils, així com l’impacte que això genera sobre l’ocupabilitat dels joves. L’EYF utilitzarà els resultats d’aquest estudi per alimentar el seu futur treball de desenvolupament de polítiques públiques a l’àrea d’educació.

L’enquesta és anònima i va dirigida a qualsevol organització juvenil a Europa que empri l’educació no formal.

Enquesta per associacions dirigides per joves, grups de joves, clubs i centres de joves o moviments juvenils democràtics, no governamentals i sense ànim de lucre (en castellà)

 

L’EYF també ha preparat una altra enquesta per a joves que hagin participat en activitats d’organitzacions juvenils com aquells que volien participar però que finalment no ho van fer (a causa que la seva sol·licitud no va ser seleccionada o per qualsevol altre motiu).

Enquesta per a les i els joves (en castellà)

 

Cada resposta és molt important!

Qualsevol dubte, suggeriment o comentari, poseu-vos en contacte per correu electrònic amb els responsables de l’enquesta de l’EYF:

Loraine Schaepkens: