Notícies i recursos

L’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut recolza Patricio Hernández

La setmana passada l’Ajuntament de Cartagena va cessar al reconegut Coordinador del Servei de Joventut de la ciutat davant la sorpresa de les i els professionals de joventut de Múrcia. L’AcPpJ recomana unir-se a la mobilització de suport al tècnic. #SOSjuventud

 
 
 
Des de Cartagena, Múrcia, i a través de la xarxa, es comença ha estendre a la comunitat professional de la resta de l’Estat el malestar per aquesta destitució, ja que sembla que no es tracti d’un cessament a causa d’una reducció del pressupost en el servei, que encara compta amb una vintena de treballadors, si no per altres motius. Cosa que fa malpensar degut als ideals i opinions lícites i lliures de Patricio o pensar tristament que els polítics no es creuen seriosament el treball en joves o el que poden arribar a construir les polítiques de joventut.

 

Els quasi tretze anys coordinant el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cartagena han estat valorats unànimement com a modèlics, tècnic de joventut i gestor cultural d’èxit impulsant per exemple, el Pla Director de Política de Joventut 2002-2004 o el Programa d’Actuació Municipal en matèria de Joventut “Projóvenes” 2005-2007 que incorpora un enfocament integrador de referència en la concepció de les polítiques de joventut a l’Estat, entre altres. A més, Patricio Hernández ha estat una persona que ha defensat sempre les polítiques públiques de joventut i socioculturals.

 

Aquest cessament exemplifica també el que l’AcPpJ ha vingut denunciant durant aquests darrers anys, i més especialment aquest 2012, la constant infravaloració de les polítiques de joventut per part de les institucions públiques (sobretot a municipis). No només són les reduccions en els pressupostos de joventut, si no que en casos com els de Patricio Hernández percebem el menyspreu cap a la nostra tasca professional, de reconeixement treballat i demostrat durant més de 30 anys. Us recomanem que us descarregueu l’Informe sobre l’actualitat entorn les i els professionals i les Polítiques de Joventut a on l’AcPpJ resumeix en quatre punts aquesta trista realitat actual.

 

Per aquests motius i altres de lògica i de sentit de l’existència de l’entitat, l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) ha decidit adherir-se a la Declaració de suport a Patricio Hernández, iniciativa que ha nascut d’un col·lectiu de tècnics de joventut de l’administració local i de l’administració de la comunitad autónoma de la Región de Murcia, i que Gabriel Navarro, Cap del Centro Informajoven de Múrcia, ha inclòs hàbilment a la plataforma change.org per extendre’n la seva difusió i recollir 500 firmes de suport al manifest i fer-ho saber a la Concejala Delegada de Juventud de Cartagena, la senyora Ruth María Collado González.

 

La junta de l’AcPpJ anima a les sòcies, socis de l’entitat i a la resta de professionals de les polítiques de joventut que donin suport al manifest firmant-lo de manera individual.

 

Manifest de suport de les i els professionals de joventut a Patricio Hernández. Firmes de recolzament

 

#SOSjuventud

Per un altre costat informar-vos de que ja fa uns dies que des de twitter i espontàniament a través de les opinions de professionals i entitats involucrades en les polítiques de joventut arreu de l’Estat Espanyol, va sorgir la idea de denunciar a través d’aquesta eina 2.0, per un costat, situacions injustes dins i en el treball en i per als joves, reducció o retallades en els pressupostos destinats a joventut, desprestigi de la nostra professió i l’àmbit…i per l’altre i a l’inversa, enllaçar també notícies, opinions o articles que aixequin la moral i demostrin la importància vital i el reconeixement i prestigi merescut de les polítiques de Joventut.

Si sou usuaris/es de twitter us animem a twittejar-ho sempre adjuntant l’etiqueta (hashtag): #SOSjuventud