Notícies i recursos

L’Assemblea més nombrosa i unitària de la història de l’AcPpJ

El passat dissabte 21 d’abril a Cornellà de Llobregat vam viure la VIII Assemblea General Ordinària de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut.

 

 

 

Amb 23 sòcies i socis i 3 vots delegats (quasi el 20% dels associats), l’Assemblea celebrada dissabte passat al Centre de Recursos Juvenils de Cornellà de Llobregat es va convertir amb la que hi va haver-hi més assistents de totes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant l’Assemblea, Marta Bravo, Carles Viñas, Emilia Corona i Mario Granados, membres de la junta en funcions fins aquest dissabte passat, foren els encarregats d’explicar un any 2011 ple, sobretot, de canvis que han sofert les polítiques de joventut al nostre país: dins la mateixa Junta, en el Govern de la Generalitat, en els pressupostos en l’àmbit de la Joventut… que s’han traduït en un any dur, intens i problemàtic. Les denúncies en la reducció de pressupostos en l’àmbit de la Joventut sobre diversos Ajuntaments ha estat, malauradament, una de les accions habituals de l’any. No es salva tampoc la situació econòmica de l’entitat, que es troba en un moment delicat.

L’associació no obstant s’ha consolidat com a institució de referència i interlocutora entre la Direcció General de Joventut i els professionals de les polítiques de joventut, creixent en número de socis i continuant oferint serveis com els de la borsa laboral, assessoria fiscal, descomptes o una comunicació especialitzada, exclusiva i pionera en compartir informació sobre les polítiques de joventut dins de les xarxes socials.

Però al final, l’Assemblea reservava l’elecció d’una nova junta, el tercer traspàs de poders dins l’entitat. I a més, un reconeixement a Jordi Casanovas i Berdaguer, el primer professional dins l’àmbit de la joventut que s’ha jubilat. Soci i autor del primer llibre de l’AcPpJ: "Política de Joventut. Glossari de Termes".  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*)

 

Aquí us presentem els membres de la nova junta de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut:

Manolo Cortés (President), Belen Rodríguez (Vicepresidenta), Diana Perea (Secretària), Mario Granados (Tresorer), Merche Carod (Vocal), Iban Alcaraz (Vocal), Víctor Saló (Vocal), Carles Vila Mumbrú (Vocal), Manel Turon (Vocal).

Amb 26 vots a favor a tots els punts i decisions que entraren a l’ordre del dia, l’Assemblea es va convertir en la més unitària de la història. Un reconeixement també a la feina feta i a tots els projectes i accions dirigides per l’antiga Junta durant aquests darrers tres anys. I un recolzament a la nova Junta que entra: diversa, jove i d’arreu de Catalunya.

 

Informació i documentació de l’Assemblea

(*)Les fotografies són de Belén Rodríguez, la nova Vicepresidenta de l’AcPpJ.