L’animació sociocultural ja té la seva referència
“L’animació sociocultural. Una estratègia pel desenvolupament i l’empoderament de comunitats” és un llibre coordinat per Pere Soler i publicat recentment per l’editorial de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Desenvolupar les comunitats i empoderar-les és –o hauria de ser- l’aspiració màxima de tota iniciativa de l’animació sociocultural. La voluntat d’afavorir el creixement i l’autonomia individual i col·lectiva de les persones, els grups i les comunitats ha de ser una de les constants en tots els seus projectes i programes. Al llarg dels deu capítols d’aquesta obra es proporcionen recursos i indicacions per treballar en aquest sentit des de diferents àmbits i col·lectius, tant infantils i juvenils, com també amb les persones grans.
Pere Soler Masó, el coordinador del llibre, és doctor en pedagogia i el director del Màster Oficial Interuniversitari en Joventut i Societat. A la contracoberta ens resumeix la referència: “en aquest llibre es presenten els principals referents que han configurat el discurs del que avui entenem per animació sociocultural (ASC). S’aprofundeix en el seu sentit i la utilitat que actualment té i s’estableixen les relacions amb altres conceptes i pràctiques socials, culturals i educatives com el desenvolupament comunitari, l’educació en el lleure, les polítiques de joventut o les polítiques culturals.”
La resta d’autors de “L’animació sociocultural. Una estratègia pel desenvolupament i l’empoderament de comunitats” són Assumpció Ros, Anna Planas, Ma Asunción Llena, Ma Jesús Morata i Josep Invernó.
Us recordem que aquest llibre es va publicar el setembre passat i que ara, ja es troba a les llibreries especialitzades de tot Catalunya i a la venda al portal de l’editorial de la UOC .