Notícies i recursos

L’AcPpJ al Parlament de Catalunya amb la Diputada Laia Ortíz

El passat dimecres 24 d’Octubre en Pep Montes, President de l’AcPpJ, es va reunir amb la Diputada Laia Ortiz (ICV-EUiA), com a Presidenta de la Comissió sobre les Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya.

En aquesta trobada, d’aproximadament una hora, l’AcPpJ li exposà els principals projectes de l’entitat i quines són les seves fites pel que fa al reconeixement professional dels treballadors en les polítiques de joventut. En aquest sentit es va reivindicar la participació de l’AcPpJ en els debats que queden pendents per a la tramitació de la Llei de Polítiques de Joventut. Justament la Diputada Laia Ortiz valorà com un dels pilars més importants de la futura Llei la regulació dels perfils professionals i de les condicions laborals. Així, la Diputada Laia Ortiz oferí l’oportunitat a l’AcPpJ de comparèixer en la Comissió sobre les Polítiques de Joventut al gener de 2008 per a poder aportar el nostre punt de vista sobre el Projecte de Llei i exposar les nostres demandes i opinions.

Aquest fet és un pas endavant pel que fa a l’aportació dels professionals de les polítiques de la joventut com a experts, i no només, com s’ha fet tot sovint, com a treballadors de l’administració pública. Cal dir, però, que aquesta comissió no té potestat legislativa, i que la Llei es tramitarà en la Comissió Legislativa de Benestar i Immigració, on esperem que l’AcPpJ també hi pugui comparèixer abans o durant la seva tramitació.

Posteriorment, en Pep Montes i la Laia Ortíz van debatre sobre l’estat actual de les polítiques de joventut on els punts d’acord foren força nombrosos.A la vegada, la Diputada comparà la situació de Joventut amb la de Dona, i destacà la feina feta per l’Institut Català de la Dona, que properament ubicarà en cada departament de la Generalitat agents d’Igualtat. Aplicar actuacions similars podria ser un pas per a que les polítiques de joventut siguin reconegudes des de les altres àrees i departaments, i per a que la transversalitat sigui alguna cosa més que utopia.

Esperem que els acords presos en aquesta trobada i les reflexions realitzades puguin ser d’utilitat per a contribuir a la dignificació de les situacions laborals dels professionals de les polítiques de joventut.