Notícies i recursos

La nova junta de l’AcPpJ: renovar la il·lusió malgrat les circumstàncies

A l’última Assemblea General Ordinària celebrada el passat 21 d’abril, les sòcies i socis de l’AcPpJ van votar per majoria absoluta, una nova junta per l’entitat referent de les i els professionals de les polítiques de joventut a Catalunya.

 

Desprès d’aprovar també la renovació dels Estatuts, adaptats a la nova Llei 4/2008 del Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya, la propera junta de l’AcPpJ tindrà una trajectòria de tres anys i no de quatre com fins ara.

 

Una nova junta que pretén renovar la il•lusió, les idees i mantenint l’esperit de treball per a la dignificació de la professió i de les polítiques de joventut. Es declaren hereus dels fruits que s’han recollit i donaran continuïtat a projectes vigents com el de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, una proposta que finalment veurà la llum a l’últim trimestre de l’any amb una publicació i un aplicatiu web que recollirà les millors iniciatives en polítiques de joventut del nostre país.

 

Com és ja tradició, i aquest període 2012-2015 no en serà una excepció, els diferents àmbits de treball amb i per als joves dins el territori català: l’administració pública, el teixit associatiu juvenil i el món empresarial, es troben representats en les sòcies i socis de l’AcPpJ que formen part de la nova junta. Aquesta pluralitat garanteix una representativitat important del sector, i aporta complementarietat i riquesa de perspectives.

 

A nivell de gestió, es proposen com a fita clau, aconseguir la sostenibilitat econòmica de l’entitat i plantegen diversificar en major mesura les fonts de finançament.

 

La nova Junta pretén abordar el treball en xarxa a tot el territori català per tal de recollir les queixes, inquietuds i propostes de tots els agents implicats en les polítiques de joventut, consolidar l’entrada de l’entitat dins el Parlament de Catalunya, i fer sentir la veu dels professionals a la Comissió de Polítiques de Joventut.

 

Es cercarà la implicació del màxim número de sòcies i socis en tots els projectes, activitats i accions que l’entitat emprengui. Seguint el model encetat a través de comissions de treball, la Junta creu que la tasca i la veu de l’AcPpJ tindrà una major legitimitat, reconeixement i a la vegada, afavorirà la interrelació i el coneixement de les sòcies i socis de l’entitat.

 

L’AcPpJ amb la nova junta torna a assegurar-se la presencia en els espais consultius d’institucions que intervenen en l’àmbit de la joventut (Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil, Consell Assessor del Màster en Joventut i Societat, Plataforma Estatal d’Associacions de Professionals de Joventut, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya…)

 

Manolo Cortés, President de l’AcPpJ, presentant el programa de la candidatura de la nova Junta a la última Assemblea. Al costat, Marta Bravo i Carles Viñas, Ex presidenta i Vicepresident respectivament.

 

Pel que fa a la promoció i defensa dels professionals, raó de ser de l’entitat, la nova junta creu en continuar vetllant per la formació que s’imparteix des de la Direcció General de Joventut i diversificarà arreu del territori, a través de les col·laboracions i suports d’altres agents implicats, la formació més especialitzada i específica sobre polítiques de joventut.

 

Les qualificacions, categories i la regulació dels perfils professionals en joventut és un repte que arrossega l’AcPpJ de fa uns anys, però la situació precària del moment i que afecta molt el sector i els professionals en alguns municipis, fan que la nova Junta pensi que a l’entitat li toca  primer fer seguiment de la situació, denunciar les reduccions i retallades i defensar les polítiques de joventut i els seus professionals, que es mantinguin en el millor estat possible al nostre país.

 

I per acabar, us presentem la nova Junta de l’AcPpJ:

 

Manolo Cortés (Soci 17. President): Responsable del Servei d’Informació Juvenil – Punt Nord Martorell. 

Belen Rodríguez (Sòcia 113. Vicepresidenta): Tècnica de Joventut de Cornellà de Llobregat. 

Diana Perea (Sòcia 112. Secretària): Informadora Juvenil al Punt d’Informació Juvenil Garcilaso (Xarxa de Punts d’Inf. Juvenil de BCN).         

Mario Granados (Soci 67. Tresorer): Director de programes i serveis a Iniciatives i Programes, SL.      

Merche Carod (Sòcia 136. Vocal): Tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona. 

Iban Alcaraz (Soci 134. Vocal): Tècnic de Joventut de Calafell.           

Víctor Saló (Soci 148. Vocal): Tècnic de Joventut a la Coordinació de Lleida de la Direcció General de Joventut.

Carles Vila Mumbrú (Soci 65. Vocal): Tècnic de Joventut de Lliçà de Vall.      

Manel Turon (Soci 62. Vocal): Tècnic de Joventut de Sant Cugat del Vallès.