Notícies i recursos

Ja fa un mes que l’Espai Jove de Cunit està tancat

Desprès de més de sis anys amb un excel·lent funcionament, les i els joves de Cunit es queden sense espai i sense serveis.

 
 
 
 
La mala gestió que arrossega durant anys l’Ajuntament de Cunit, fet que ha provocat la intervenció de la Generalitat, ha esdevingut la pitjor notícia per a les i els joves del seu municipi. El passat 15 de maig, ara fa un mes, el consistori va prendre la decisió de prescindir d’un dels espais més ben gestionats i amb més èxit de la població, l’Espai Jove de Cunit, deixant fora a 5 professionals de les polítiques de joventut. Ho han pagat els més febles, en aquest cas els joves, tal com darrerament ja estem rabiosament acostumats.

 

Un cop més, des de l’AcPpJ lamentem que aquest tipus d’equipaments i serveis siguin els primers en caure ja que per diversos motius no creiem que siguin l’origen ni la solució als deutes públics. En aquest cas, d’un Ajuntament que deu al voltant de 22M€.

 

No és el primer cas que un Ajuntament decideix tallar de soca-rel les polítiques de joventut del seu municipi a raó dels seus deutes acumulats. Però en tots els casos i a Cunit tampoc és una excepció, el cost que suposa mantenir aquest tipus de serveis o equipaments (amb els professionals corresponents) no arriba al 6% del pressupost del poble o ciutat en qüestió.

 

L’AcPpJ manifesta el seu suport a les i els joves de Cunit i al seu dret a tenir unes polítiques municipals més pròximes i que les ajudin a progressar com a persones, ciutadans, fer-los créixer en la seva emancipació i ocupabilitat. Precisament aquest tipus d’espais com el de Cunit, són els que possibiliten la intervenció, faciliten i generen aquesta proximitat amb els i les joves, i que ara, és quan més falta fan. Polítiques de joventut més necessàries que mai davant els temps que corren. Pocs són els serveis públics que amb tan poc pressupost facin tant per la nostra ciutadania.

 

Per un altre costat, com associació professional de referència de les polítiques de joventut a Catalunya, l’AcPpJ estén la mà a l’Ajuntament de Cunit per tal de buscar noves vies, alternatives i reobrir l’Espai Jove de Cunit. Un equipament municipal tancat continua sent un forat a la butxaca del municipi.