Notícies i recursos

La Joventut d’Osona “ES MOU”

Feia més de 17 anys que no s’organitzaven a Osona unes jornades de participació conjunta entre tècnics/ques i regidors/es de joventut de la comarca. Ha estat en aquest mes de maig on s’ha dut a terme al Consell Comarcal d’Osona una nova jornada de personal tècnic i regidors/es municipals de joventut. 7è Reportatge de la sòcia!

 

 

Organitzada per la Comissió de personal tècnic municipal d’Osona (CTMO) amb el suport del Consell Comarcal d’Osona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Els principals objectius de la formació eren donar a conèixer la realitat de les àrees de joventut de la comarca, reflexionar i definir sobre els rols i funcions dels professionals i detectar problemàtiques i oportunitats de treball en època de crisi.

 

Per reflectir la realitat actual i previ a la jornada formativa, es va fer una diagnosi no exhaustiva i real del moment que vivim en matèria de polítiques de Joventut. Entre d’altres, a les conclusions a les que varem arribar foren que tot i l’actual moment de davallada en tots els contextos socioeconòmics i polítics, se segueix apostant, en tots els municipis, per les polítiques de joventut doncs tots els municipis tenen prevista una dotació econòmica i la voluntat de planificar les polítiques de Joventut a través d’un Pla Local o Mancomunat. Tot i això també es plasma una disminució dels recursos humans i econòmics.

 

L’assistència i seguiment de la Jornada fou un èxit i la valoració que se’n fa és molt positiva doncs en van sorgir idees molt interessants que ara caldrà estudiar com es porten a la pràctica. Entre elles, i fent un resum, cal destacar que es va treballar en base a dues taules de discussió i dos temes de debat centrals: un, les problemàtiques de les regidories de joventut i oportunitats a treballar i dos, els rols i les funcions dels tècnics/ques i regidors/es de joventut. En ambdós casos s’aposta per una línea potenciadora de les Regidories de Joventut i del seu personal tècnic, amb un treball coordinat i en xarxa, apostant per projectes intergeneracionals i potenciat una ubicació física de l’espai de Joventut.

 

 

 

Foto de la jornada. Professionals i regidors/es de joventut d’Osona.

 

 

Reportatge realitzat per Anna Maideu (sòcia 99), Tècnica de Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament de Balenyà i altres professionals de les polítiques de joventut de la comarca d’Osona.

 

Si ets sòcia o soci AcPpJ i vols fer un reportatge sobre qualsevol esdeveniment, trobada,
xerrada… relacionat amb les o els Professionals i les Polítiques de Joventut, envia’ns un correu a: .