Notícies i recursos

“La democràcia més enllà del vot”. Una caixa d’eines per apropar les innovacions democràtiques als joves. 

El projecte europeu “Democratic Innovations in Youth Work” té com a principal objectiu reactivar el compromís i la participació democràtica de les persones joves mitjançant la creació i difusió de materials didàctics que ajudin als professionals de joventut a treballar el tema de les innovacions democràtiques i la participació

Després de mesos de recerca i planificació, el consorci del projecte ha publicat la caixa d’eines “La democràcia més enllà del vot” que proposa una sèrie d’activitats, basades en mètodes d’educació no formal, per a introduir el tema de les innovacions democràtiques als joves de 12 a 20 anys.

A la caixa d’eines, es treballa sobre tres tipus d’innovacions democràtiques: 

  • Els pressupostos participatius
  • Les assemblees ciutadanes
  • Grups de joves autogestionats i eines de participació digital

Per cadascuna d’aquestes tres innovacions democràtiques podreu trobar:

  • 3 vídeos presentant cada innovació democràtica a Alemanya, Catalunya i Polònia. Cada vídeo presenta mecanismes de participació que permeten als joves prendre part en processos de presa de decisions, i que poden ser considerats com a bones pràctiques.
Vídeo Youth Act Barcelona
  • Un conjunt de 3 activitats perquè els joves aprenguin sobre cada innovació democràtica. Cada activitat està vinculada a un vídeo i conté descripcions detallades pas a pas.

La caixa d’eines està pensada perquè els treballadors de joventut puguin escollir les activitats que els resultin més interessants, i perquè les puguin adaptar a les seves necessitats en cas que sigui necessari. 

Actualment, la caixa d’eines està disponible en anglès, però ben aviat publicarem les versions en català i castellà.  

Podeu navegar per la caixa d’eines i descarregar-la en format pdf aquí