Notícies i recursos

Joves, crisi i possibles estratègies de suport des de les polítiques de joventut: Tercera trobada

Després de que diferents professionals d’arreu del país mostressin interès en discutir sobre el tema, hem considerat oportú repetir el debat de la segona trobada el proper dijous 25 d’abril als municipis d’Abrera, Vic i Borges Blanques.   

                                                                                                                              

La vulnerabilitat dels joves amb la crisi, la cultura de l’esforç, l’emprenedoria, l’ocupabilitat… realitats, necessitats i conceptes més vius que mai entorn els joves i l’actual situació econòmica i social. Però, que fem o podem fer nosaltres i els nostres respectius serveis, equipaments i projectes per redreçar o millorar aquesta situació? Que poden fer les polítiques de joventut? Com ho podem fer amb els recursos existents? Tenim solucions imaginatives? Que hi pot fer l’AcPpJ?

En la tercera trobada de professionals de les polítiques de joventut, aquestes i segurament moltes altres qüestions seran les que plantejarem, discutirem i intentarem cercar respostes, solucions i/o alternatives.

 

En l’anterior trobada ja vam tenir un primer tast i debat a l’Espai Jove Garcilaso de Barcelona, i del qual van aparèixer aquestes impressions i idees, a tenir en compte:

 

        No només vivim una crisi econòmica sinó també de valors. Les eines que teníem fins ara ja no ens serveixen. Necessitem conèixer altres formes d’economia, i l’emprenedoria no pot esdevenir la única via per sortir de la crisis. Per aconseguir que la gent jove s’arrisqui a emprendre un projecte (laboral o no), primer necessiten cobrir altres necessitats més bàsiques, especialment la pròpia seguretat.

         Als professionals de joventut ens toca donar missatges positius i proporcionar contextos segurs en els que els joves puguin experimentar i aprendre. I no necessàriament han de ser equipaments de joventut, sinó qualsevol altre espai que tinguin de referència. Per això hem de fer xarxa comunitària, base de les polítiques de joventut.

     No ens hem d’oblidar de comunicar la tasca que fem tant als joves, (acostant-los-hi l’administració pública), com als polítics (ja n’hi ha prou de la queixa improductiva, és hora de passar a fer propostes tocant de peus a terra), com a l’opinió pública (articles als mitjans de comunicació que donin el contrapunt)  i com als mateixos professionals de joventut (consciencia que els dinamitzadors i informadors també són professionals iguals que els tècnics)

 

A través d’aquest enllaç podeu llegir el contingut de la segona trobada més ampliat

I un resum visual de la segona trobada de les i els professionals de les polítiques de joventut

 

Per aquesta tercera trobada tenim confirmats els horaris, espais i municipis:

 

          19:00h, Vic: Oficina Jove d’Emancipació d’Osona.

          19:30h, Abrera: Bar del Casal de Joves d’Abrera

          20:30h, Borges Blanques: Cafeteria Slàvia

 

25 d’abril, nova cita dels i les professionals de joventut. "Crisi, quina crisi?"

(notícia a l’EJoventut de la Direcció General de Joventut sobre aquesta tercera trobada)

 

Les/els professionals que vulguin celebrar la trobada aquell dia al seu municipi, només cal que es posin en contacte amb l’associació, i us posarem a la llista. I… no cal ser soci/a per organitzar-ho o assistir-hi!!

 

Contacte AcPpJ: / 934 240 881 (consulteu els horaris a www.joventut.info) Etiqueta a seguir a twitter: #joventutpro