Notícies i recursos

IV Jornades Comarcals de Joventut del Baix Llobregat

Sota el lema “Projectes Low Cost” es va celebrar el passat dimecres 11 de febrer al campus de la UPC de Castelldefels les IV Jornades Comarcals de Joventut del Baix Llobregat.

Després de passar per Martorell l’any 2007, Pallejà el 2008 i Vallirana el 2009, els professionals i regidors de les polítiques de joventut del Baix Llobregat ens varem tornar a trobar per intercanviar experiències i coneixement.

En un context marcat per la crisi econòmica i l’extensió de les xarxes socials entre els joves, el disseny de projectes de baix cost i alt rendiment i la utilització de les TIC com a eina econòmica de comunicació i participació esdevenen recursos fonamentals per a la nostra feina quotidiana.

 

(1) Després de la inauguració oficial de les jornades per part d’en Joan Sau, alcalde de Castelldefels i d’Eva Martínez, consellera de joventut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la presidenta Rosa Boladeras no va arribar a temps.

 

 

 

 

(2) La cinquantena de polítics i professionals vam gaudir d’una interessant conferència a càrrec dels socis de l’empresa de màrqueting “Poko Frecuente” que ens van exposar les bases del Marketing de Guerrilla, basat en campanyes publicitàries de baix cost i alt impacte, i ens van il·lustrar amb algunes de les campanyes que havia realitzat la seva empresa. A continuació vam fer un intercanvi d’experiències i la Mapi Clemente, tècnica de joventut de Castelldefels ens va presentar el projecte transversal Joci Jove i després el projecte mancomunat Sona Centre, un circuit de grups locals presentat per la Cristina Alonso de Santa Coloma de Cervelló, l’Eva Palasí de Molins de Rei, Raquel Ventura de Pallejà, Laia Azcona i Diego Guiz, tècnic de so de l’empresa que sonoritza el circuit.

 

Després de la pausa li va tocar el torn a les TIC i les xarxes socials i Internet 2.0, la Mireia Segur, reportera dels Serveis Informatius de TV3 ens va estar parlant de les xarxes socials i després en Sergi Herrada, informador i dinamitzador del Casal de Joves de Sant Just Desvern ens va presentar el Casal de Joves 2.0, donant-nos consells i informacions pràctiques per gestionar el facebook i la web.

 

Abans de finalitzar en Lluís Monfort de la UPC ens va presentar el Programa Mart XXI de divulgació científica als IES de la comarca i per finalitzar en Xavier Rossell va presentar la incipient Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. Finalment, després de l’acte de cloenda protocol·lari, qui va voler va poder gaudir d’una visita a diversos laboratoris i programes del campus de la UPC.

 

(3) En definitiva, una valoració molt positiva el poder disposar d’un espai anual on els professionals de joventut de la comarca podem intercanviar experiències i coneixement.

 

 

 

 

Reportatge realitzat per Manolo Cortés (soci 17) del Servei d’Informació Juvenil de Martorell.

 

(1) Inauguració de la jornada amb l’Alcalde de Castelldefels, Joan Sau i la Consellera de Joventut del Baix Llobregat, Eva Martínez.

(2) Ponència principal a càrrec de l’empresa Poko Frecuente, amb Joan Alvarez i Carlos Díaz

(3) Públic assistent

 

Aquestes fotos han estat cedides gràcies a Lorena Vicioso (sòcia 100) del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat. Ella ens comenta que actualment treballen en una jornada per reflexionar sobre les i els joves i les desigualtats per raons de gènere i d’aquest espai en sortirà un document de gènere en perspectiva jove, per al 3er Congres de les Dones del Baix Llobregat.

 

 

Si ets sòcia o soci AcPpJ i vols fer un reportatge sobre qualsevol esdeveniment, trobada, xerrada… relacionat amb les o els Professionals i les Polítiques de Joventut, envia’ns un correu a: i ens posarem en contacte amb tu.