Notícies i recursos

Informe de l’any 2011 a l’AcPpJ

Desprès de tenir un 2010 esgotador i a on es van fer realitat diversos objectius els quals lluitava l’entitat des de la seva constitució, el 2011 ha estat un any de denúncia i reivindicacions davant els retrocessos soferts en les polítiques de joventut.

 

 

Durant el 2011 l’AcPpJ s’ha presentat i consolidat com a l’interlocutor entre les i els professionals de les polítiques de joventut i la nova Direcció General de Joventut (DGJ). Diverses vegades hem acudit al Parlament i a la DGJ per denunciar l’avantprojecte de Llei Òmnibus i el pas enrere que suposava per a la recent aprovada Llei de Polítiques de Joventut. També ha estat l’any de la indignació i a on l’entitat va expressar la necessitat de la mediació de les i els professionals de les polítiques de joventut amb els joves en manifestacions i acampades com les que van aparèixer a partir del 15 de maig, i de la importància de l’aplicació d’unes polítiques de joventut que apropin les i els joves a la política i a la participació en la pressa de decisions, a que els ajudin a ser agents públics i a fer respectar la seva veu. Aquests i altres fets ens han fet reflexionar sobre la salut de les polítiques de joventut en aquests temps de crisi. La disminució dels pressupostos en Joventut als consistoris és una realitat i des de l’AcPpJ s’està elaborant l’estratègia a seguir per tornar a fer pedagogia i a revitalitzar el sector a ulls públics

 

El 2011 també ens deixa resultats positius. Cal remarcar l’expansió i consolidació de l’AcPpJ arreu del territori català. Gràcies en gran mesura als “Cursos de les Polítiques de Joventut Avui” que l’entitat ha organitzat amb excel•lent èxit a Lleida i Tarragona. En l’aspecte formatiu de l’entitat hem d’afegir la nostra continuïtat en la participació de l’execució i avaluació dels cursos de Formació Bàsica i Especialitzada que s’han impartit des la Direcció General de Joventut i que a finals d’enguany es projectarà la seva segona edició. En aquest 2012 també s’editarà la tercera publicació de l’entitat i alhora especial projecte de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut. Una proposta de la que se’n sentirà a parlar.

 

Informe AcPpJ 2011

Més informació sobre la propera Assemblea General Ordinària de l’AcPpJ