Notícies i recursos

Futura compareixença de l'AcPpJ a la comissió de joventut del Parlament

Els contactes de l’AcPpJ amb els representants dels diferents grups polítics al Parlament de Catalunya segueixen amb bon ritme i amb excel·lents resultats. Dimecres passat, el president de l’AcPpJ, Pep Montes, va mantenir una entrevista amb el diputat de Ciutadans, Partit per la ciutadania, Albert Rivera, per presentar-li l’associació i per explicar-li els principals espais de reivindicació del nostre col·lectiu professional. Rivera es va mostrar molt interessat a tenir informació continuada sobre la nostra activitat i es va oferir per traslladar al Parlament les nostres peticions. En aquest sentit, ja ha iniciat el tràmit per sol·licitar la compareixença de l’AcPpJ a la Comissió de Seguiment de les Polítiques de Joventut del Parlament, de manera que és probable que ben aviat es pugui fer una nova passa per fer visible el nostre àmbit de treball i per demanar, un cop més, millores laborals, professionals i tècniques.

Aquesta novetat confirma l’actitud positiva que, de moment, manifesten tots els grups polítics envers la nostra entitat. En l’entrevista mantinguda recentment amb la diputada i presidenta de la Comissió de Seguiment de les Polítiques de Joventut del Parlament, Laia Ortiz, d’ICV, també va quedar clara la seva postura favorable a la nostra compareixença, fins i tot en una futura ponència parlamentària per a la tramitació de la Llei Catalana de Politiques de Joventut. En aquest sentit, Rivera es va mostrar escèptic sobre la possibilitat que aquesta llei tingui una tramitació gaire ràpida però, en tot cas, es va mostrar igualment favorable a facilitar que l’AcPpJ tingui l’oportunitat de defensar esmenes i propostes de millora del futur text legal.

Aquesta mateixa setmana, d’altra banda, hem mantingut contactes amb els diputats Pere Aragonès, d’ERC, i Anna Figueras i Albert Batalla, de CiU, tots tres representants de les seves formacions polítiques a la  Comissió de Seguiment de les Polítiques de Joventut. S’han mostrat igualment partidaris de la nostra participació en aquest organisme i mantindrem reunions amb ells durant els propers dies per completar la ronda d’entrevistes amb els diferents grups parlamentaris catalans.