Notícies i recursos

Èxit de convocatòria a la jornada “Ei, tu! Parles de joves o parles amb joves?”

El dimecres 31 de maig més d’una vuitantena de professionals de joventut es van reunir a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, per parlar sobre innovacions democràtiques i participació ciutadana. 

La jornada, que es va celebrar en el marc del projecte europeu “Democratic Innovations in Youth Work (DIYW)”, tenia com a objectiu principal presentar la caixa d’eines o “toolkit”, que hem dissenyat per apropar els temes de les innovacions democràtiques i la participació als professionals de joventut. Al toolkit, que es pot trobar online en català, anglès i castellà trobareu materials i exercicis per a treballar aquest tema amb joves de 12 a 20 anys. 

La jornada, que va ser inaugurada per Roberto Pescador, cap de joventut de la Diputació de Barcelona, i Laia Girós, Directora de l’Agència Catalana de la Joventut, va comptar amb diferents activitats relacionades amb el tema de la participació juvenil. 

Els assistents a la jornada van poder gaudir d’una fira de projectes i entitats juvenils, que va comptar amb la participació de 6 estands

  • Escolta Jove de la Diputació de Barcelona
  • Màster Interuniversitari en Joventut i Societat
  • Voluntariat Ambiental i Social de l’Ajuntament de Calldetenes
  • Yout Act Barcelona del Consell de la Joventut de Barcelona
  • La Vibria Intercultural
  • El Servei Civil Internacional de Catalunya

Una de les activitats més ben acollides pels assistents va ser la Taula Rodona “Ei, tu! M’escoltes, m’entens?” En aquesta taula rodona, la Laura Grau  (comunicadora i youtuber), La Queency (artista de música trap), la Julia Rosanna Sánchez-Valverde (presidenta del CNJC) i Marina del Moral i l’Ona Cabello (comunicadores i presentadores del pòdcast cultural Contingut Extra) van parlar sobre com els joves entenen i practiquen la participació.

A continuació, David Bueno, doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona, va fer una xerrada sobre jovent i entorn, i sobre com les respostes emocionals influeixen en les seves relacions. 

Des de l’ACPJ valorem molt positivament la jornada, i agraïm als nostres socis europeus: Centre d’Educació per a la Ciutadania (PL), Ciutadans per Europa (DE) i Societat Alemanya per a l’Educació en la Democràcia (DE), la feina feta durant els mesos que portem treballant junts. Per altra banda, també volem agrair a la Direcció General de Joventut, i a La Diputació de Barcelona, la seva participació a la jornada i el seu suport en l’organització d’aquesta.