Notícies i recursos

Europa i el món per als joves

Ens els propers dies i mesos, l’oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, la Regidoria d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Joventut, presenten diferents activitats i propostes que s’encaminen cap aquestes relacions i oportunitats.

Les tres administracions públiques, en diferents formats, característiques i punts de vista, organitzen tres activitats que posen sobre la taula Europa i el món en relació amb els joves, i obren la possibilitat a que la joventut hi interactuï, tingui el seu paper. 

 

La XXXI Jornada de Polítiques locals de Joventut. Europa: el futur dels joves i joves amb futur. 7/11/2013.

 

L’Oficina del Pla Jove convoca un any més la Jornada de Polítiques Locals de Joventut, que enguany es centra en les oportunitats que Europa pot oferir als joves, amb l’objectiu de reflexionar, conèixer experiències i fer propostes sobre el paper del món local i, especialment, de les polítiques i serveis dirigits a la joventut.

La ponència marc de la jornada, Catalunya, Europa i els joves com a motor de canvi, anirà a càrrec del senyor Salvador Garcia Ruiz, membre del col·lectiu EMMA i professor de la Universitat Pompeu Fabra. I tot seguit, es presentarà el projecte Joves sense Fronteres, fruit de la col•laboració entre l’Oficina del Pla Jove i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en el marc del Programa Europeu de Joventut en Acció.

Més informació, ubicació i inscripcions

 

Un món d’oportunitats: estudiar, treballar i fer voluntariat a l’Estranger. Novembre-Desembre 2013.

 

El dimarts 5 de novembre s’inaugura la campanya “Un món d’oportunitats”, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Regidoria d’Adolescència i Joventut i el seu servei d’Assessoria en Mobilitat internacional. Amb el lema “De BCN al món!”, la campanya inclou 13 tallers informatius en que s’abordaran qüestions i recursos que permetran als joves marxar ben preparats arreu del món i així evitar imprevistos o falses expectatives.

Es tractaran en profunditat els recursos disponibles per estudiar, treballar i fer voluntariat als diferents països (beques, borses laborals, homologació d’estudis…) i es donarà informació pràctica per viure-hi (visats, condicions de vida, allotjament, cursos d’idiomes…).

15 regions en 12 dies i 13 sessions, del 5 de novembre al 4 de desembre, des d’Alemanya fins al Japó o Argentina, a càrrec d’ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives dels diversos territoris, en què s’informarà sobre què cal saber per realitzar estades d’estudis, feina o voluntariat a l’estranger.

Tota la informació de la campanya, ubicacions i inscripcions

 

Trobada Euromediterrània de Joventut 2014. Del 7 a l’11 d’abril de 2014. Presentació de candidatures: 15/11/2013.

 < /span>

La Direcció General de Joventut convida a la participació de joves procedents de tota la regió Euromediterrània a la Trobada de joventut que es realitzarà del  a la ciutat de Barcelona. Aquesta trobada pretén ser un espai d’encontre entre joves de diferents procedències amb un interès comú, conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió Euromediterrània.

Es preveu la participació de joves procedents de tots els països euromediterranis, líders de projectes, actuacions o iniciatives d’emprenedoria social transformadores als seus països. Enguany, la Trobada facilitarà l’intercanvi de bones pràctiques de manera innovadora per tal que les persones participants tinguin la possibilitat de conèixer i contrastar les dificultats i oportunitats amb les que s’han trobat alhora de dur a terme els seus projectes. La Trobada contempla la realització de tallers sobre creativitat i treball en xarxa a més de la visita a projectes d’emprenedoria social implementades a Catalunya.

Més informació, requisits i formulari per la presentació de propostes a la Trobada.