Notícies i recursos

Diàleg sobre polítiques de joventut entre joves, professionals i polítics a València

L’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) organitza aquesta trobada nacional sobre polítiques de joventut que tindrà lloc entre el 17 i 20 d’octubre a València.

Amb el suport del programa “La Joventut en acció” de la Unió Europea i la col·laboració de la Universitat de València i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), l’objectiu d’aquestes jornades és el de fer un anàlisis de la situació actual del treball amb joves i dissenyar de manera conjunta, estratègies més adequades a la realitat en què actualment ens trobem.

 

El programa és complet, dijous 17, després de la presentació dels participants, es prepararan tallers simultanis amb un objectiu comú des de els tres punts de vista representats: joves, polítics i tècnics. Divendres, serà el dia on els joves presentaran els projectes, considerats com a bones pràctiques a la seva comunitat, a polítics i tècnics presents. La idea és poder transferir de comunitat a comunitat a algun d’aquests projectes. Des de Catalunya, es presentarà el Bus Nit del Consell Comarcal d’Osona, una de les 13 bones pràctiques de la plataforma.

 

Divendres i dissabte compten amb una conferencia a càrrec del sociòleg Domingo Comas sota el títol “Políticas de juventud: al filo de lo imposible” i tallers impartits per l’ONG Diseño Social i el col·lectiu ColaBoraBora sobre el procomú aplicat a las politiques de joventut i la comunicació en els temps que corren.

 

A més, les Jornades també serviran per celebrar una assemblea oberta de l’APJCV a on presentaran el mapa de la situació actual dels professionals de joventut a la Comunitat Valenciana que estan elaborant.

 

Les jornades es celebren a la seu del CJCV i al Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València el dijous 17, divendres 18, dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre. I l’AcPpJ hi serà present.