Notícies i recursos

Crònica de la Trobada Estatal de Professionals de Joventut

La iniciativa de l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) d’organitzar una trobada de professionals de tot l’Estat respon a un bon moment d’aquesta entitat i del conjunt de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana. Des que tenen un Director General de Joventut, en Jesús Martí, que coneix bé la feina de base i tot el seu entrellat, ja que va dedicar-se molts anys a treballar directament amb joves, l’aposta en polítiques de joventut del Govern Valencià és admirable i envejable, amb una llei que no només recomana sinó que regula. Tot plegat afecta, lògicament, a l’entusiasme de les professionals i de l’APJ i, hem de pensar que, evidentment, també a la qualitat de les polítiques de joventut i, per tant, als joves.
Els companys i companyes de l’APJ de la Comunitat Valenciana van preparar una trobada intensa, plena d’espais per a la reflexió i el debat, dinamitzada amb alegria i molta motivació, i amb aportacions de l’expert en joventut i polítiques de joventut Domingo Comas i les aportacions, propostes i dinamització del nostre company i expert Pep Montes. En Jesús Martí va inaugurar amb un discurs molt ferm en el que entre altres qüestions va donar èmfasi a que la principal tasca dels professionals de joventut és escoltar i acompanyar.
Va ser bonic retrobar-se amb companys de jornades de fa anys i conèixer més professionals de joventut de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella Lleó, Galícia, Balears i Madrid. En els espais de debat van aparèixer els tòpics que fa anys que discutim, que per això són tòpics i generen debat, amb matisos de tota la vida i també amb matisos novells, i amb enfocaments que evidencien les diferents trajectòries professionals i les diverses realitats i moments de les polítiques de joventut que es viuen a diferents territoris de la península.
Per descomptat, els moments vespertins, per alguns generosos i per altres extensos fins gairebé la matinada, van ser per recordar (o no) i van estar plens de bon humor i de rialles. Fins la propera i que sigui aviat!
 
Aquest article ha estat redactat pel Carles Vila, soci de l’AcPpJ, sobre la Trobada Estatal de Professionals de Joventut, celebrada a Alacant el 16 i 17 de febrer. En ella es van reunir una setantena de professionals (sis dels quals van baixar des de Catalunya) i van estar treballant diversos temes, podeu trobar el programa al web creat per l’ocasió: https://www.profesionalesdejuventud.org/. Us compartim un petit recull de fotografies.