Notícies i recursos

Barcelona cerca el seu nou Pla Jove 2012-2015

El Pla permetrà definir les principals línies estratègiques de les que en sorgiran les actuacions dirigides a la població juvenil de la ciutat fins el 2015.

 

 

 

 

Immersos en un Pla Jove (2006-2010) en pròrroga i l’existència d’una realitat complexa que afecta directament les i als joves de Barcelona, al novembre del 2011 s’encetava el camí al nou Pla d’Adolescència i Joventut de la ciutat, gràcies a la Mesura de Govern aprovada unànimement per tots els grups polítics que reuneix el consistori.

Els reptes i eixos plantejats pels propers quatre anys des de les polítiques de joventut de l’Ajuntament de Barcelona van encaminats a facilitar l’autonomia personal i l’empoderament. I els àmbits prioritaris del ara Pla d’Adolescència i Joventut són: formació, ocupació, habitatge, associacionisme i participació, salut, oci i lleure i cohesió social.

Desprès de que la Direcció de Programa d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona hagi generat diversos processos participatius per l’elaboració d’aquest nou pla, com trobades amb les i els professionals de joventut de la ciutat, aquest juliol ha posat a la disposició de joves de 12 a 30 anys una plataforma web per tal que facin arribar aportacions, comentaris i opinions sobre qüestions que plantejen els diferents àmbits del Pla i s’informin del procés, els continguts i objectius del nou Pla Jove.

 

Plataforma web amb tota la informació

També es pot participar a través de twitter i amb l’etiqueta #nouplajove

 

Per un altre costat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), com a principal representant de les associacions juvenils de la ciutat, ha format part de la Comissió Assessora i ha estat el segon agent dinamitzador implicat en processos de participació presencials per l’el·laboració del Nou Pla organitzant grups de treball i jornades de debat.

Paral·lelament a la plataforma que engegava a principis de juliol l’Ajuntament, una setmana més tard el CJB llançava, amb web també inclosa, la campanya: #BCNésbona si la joventut sona!

El punt de partida d’aquesta campanya oberta són 63 propostes que les associacions juvenils de Barcelona consideren prioritàries i dirigides a influir i contribuir al procés d’elaboració i negociació del nou Pla Director de les Polítiques d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona 2012-2015. Les 63 aportacions del CJB al Pla Jove de Barcelona tenen com a objectiu desenvolupar la plena ciutadania de les i els joves per tal de promoure, sobretot, les seves possibilitats d’emancipació.

 

Web de la campanya

També es pot participar a través de twitter i amb l’etiqueta #BCNésbona

 

Des de l’AcPpJ recomanem a totes i tots els professionals de les polítiques de joventut de la ciutat de Barcelona que facin sentir la seva veu també en aquests altres processos participatius virtuals. Al fi i al cap, qui gestionarà les polítiques de joventut de la ciutat sereu vosaltres.