Notícies i recursos

Anna Maideu Martinez, nova Professional del Mes

Des de l’AcPpJ tenim el plaer de presentar-vos i felicitar a Anna Maideu Martinez, la nova Professional del Mes. Nascuda a Vic, treballa com a Tècnica de cultura, educació i joventut a l’Ajuntament de Balenyà.

 

 

 

Qui som? On estem? D’on venim? i a on anem?

 

 

 

Em dic Anna Maideu Martinez, tinc 28 anys, no tinc fills (encara) però si un gatet negre que vaig rescatar d’un contenidor de runa i al que m’estimo molt. Visc en parella i tinc 2 germans: 1 germà més gran i una germana més petita. Vaig nèxier a Vic, lloc on he viscut tota la vida… però en realitat em sento més de la plana que no pas de la ciutat en si.

 

On estem?

Actualment treballo a l’ajuntament de Balenyà, a Osona, i teòricament el meu contracte diu que sòc tècnica de cultura, educació i joventut. Pero el que sol passar als pobles petits és que acabes fent de tècnic de tot i de qualsevol tema, com per exemple ara mateix que estic preparant la inauguració de les pistes de tennis municipals… Tot i així, em sento molt més tècnica de joventut que de qualsevol altre cosa, i és que he treballat en el món de les polítiques de joventut des de fa aproximadament 9 anys quan vaig entrat al PuntJove de Vic a fer les pràctiques de la carrera.

Ara mateix no formo part de cap entitat, però durant molts anys he estat monitora a un esplai i membre del consell de joves de vic (una coordinadora d’entitats juvenils que ara ja està més que morta). Tot i això, sòc de fàcil enganyar… i no ser com m’ho faig però sempre acabo al mig de totes les mogudes juvenils.

D’on venim?

Sóc diplomada en Educació Social a la UAB i el 2008 vaig fer el curs d’especialització en polítiques de joventut que organitzava l’Associació i la Secretaria. Vaig entrar al món de les polítiques de joventut el 2003 quan vaig fer les pràctiques de 3r de carrera al PuntJove de Vic i d’aquí em van agafar a Centelles on vaig fer d’Informadora Juvenil fins al 2005. Després vaig estar a la Mancomunitat La Plana fent de tècnica compartida a petits municipis d’osona sud, entre ells, Balenyà, fins al 2008 que l’Ajuntament de Balenyà va convocar la plaça de tècnic de les 3 àrees i res…aquí estic!

Quan em vaig plantejar de treballar amb joves? Dons no sé si m’ho vaig plantejar mai… la vida m’hi ha anat portant a través de les feines i feinetes que feia mentre estudiava (monitora de lleure, monitora en ludoteca, a l’esplai, etc… sempre que em deixaven triar el grup on volia estar, escollia el grup de grans o adolescents.) I després, quan vaig començar al PuntJove de Vic vaig tenir clar que aquest era el meu camp, mai he treballat en cap altre camp i crec que tampoc ho vull. M’agraden els joves, la seva frescura, la seva espontanietat i la seva empenta…

 

A on anem? 

Bufff…en el meu cas en particluar:  m’agrada molt la meva feina, molt… però, tal i com he entredit una mica més amunt, en els pobles petits (3000 habitants aprox.com és el cas de Balenyà) els recursos són escassos i un sol tècnic acaba portant vàries arees de l’ajuntament. Això fa que toquis trenta mil tecles diferents a la vegada i que no destinis el temps ni la dedicaci&oacute
; suficient a cap d’elles. Veus i tens clar les coses que caldria fer a cada moment, però no tens ni el temps ni els diners per fer-les.

En el cas de la figura del tècnic de joventut veig que poc a poc es va millorant i anem prenent el reconeixament que té la nostra feina: No som el monitor de torn que fa jocs a les tardes amb els adolescents del poble pq aquests no voltin pels carrers destrossant bústies o papereres, som tècnics de l’ajuntament treballant per i amb els joves i fent autèntiques polítiques de joventut.

Això poc a poc ens hu anem creient nosaltres mateixos (o això m’agrada creure, vaja), però encara queda molta gent que no s’ho creu i a la que cal convèncer. I d’això me n’he donat compte sobretot des que treballo a les àrees de cultura i d’educació les quals no tenen ni idea de què fem des de joventut… I la meva pregunta és… servirà la llei de politiques de joventut per a tot això? Espero que sí!