Per un nou Cens, respon l'enquesta!
Aquest 2018 l’AcPpJ s’ha proposat elaborar un nou cens de professionals amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Joventut i amb l’objectiu de saber què caracteritza a dia d’avui, a aquestes treballadores i treballadors en l’àmbit de la joventut a Catalunya.
Clica aquí per respondre l’enquesta del Cens de professionals de l’àmbit de la joventut
L’enquesta que es presenta, part essencial per l’el·laboració del Cens, està dirigida a les persones que treballen amb joves, és a dir, que són professionals de joventut, sigui quina sigui la natura de l’organització en la que treballin, sigui quina sigui la formació que tinguin i siguin quines siguin les seves condicions contractuals, com dinamitzadors/es, informadors/es juvenils, tècniques i tècnics de joventut municipals, professionals que treballen en mobilitat internacional, assessores, assessors, educadores i educadors…En queden excloses totes aquelles persones que fan una feina de voluntariat o que participen en organitzacions juvenils, o aquelles que tenen un càrrec polític.
Si treballes amb joves, si ets professional de joventut, respon l’enquesta abans del 17 de juny i participaràs en fer possible aquest Cens. Fes-ho còrrer! #CensJoventut
Al 2008 l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) va realitzar l’Informe del Cens de Professionals en l’àmbit de la joventut, i des d’aleshores, és probable que les característiques de les persones que es dediquen professionalment a l’àmbit de la joventut hagin canviat. El pas del temps canvia realitats, però especialment, cal tenir en compte aquest darrer decenni, a causa de l’anomenada crisi econòmica, que s’ha traduït en retallades pressupostàries que han afectat l’àmbit social i el de la joventut, que ha provocat canvis en la realitat juvenil i més dificultats en garantir drets de les persones joves (accés al món laboral, a un habitatge digne, a estudis universitaris, etc). Si li sumem també els canvis i la inestabilitat general que sofreix actualment el país, com han afectat tots aquests canvis i noves realitats a les i els professionals en l’àmbit de la joventut? Quantes persones treballen ara amb joves? Com són? D’on venen? Que fan? Hauran d’adaptar-se els perfils professionals en l’àmbit de la joventut després d’aquests deu anys?