L’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut recolza Patricio Hernández
Els quasi tretze anys coordinant el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cartagena han estat valorats unànimement com a modèlics, tècnic de joventut i gestor cultural d’èxit impulsant per exemple, el Pla Director de Política de Joventut 2002-2004 o el Programa d’Actuació Municipal en matèria de Joventut “Projóvenes” 2005-2007 que incorpora un enfocament integrador de referència en la concepció de les polítiques de joventut a l’Estat, entre altres. A més, Patricio Hernández ha estat una persona que ha defensat sempre les polítiques públiques de joventut i socioculturals.
Aquest cessament exemplifica també el que l’AcPpJ ha vingut denunciant durant aquests darrers anys, i més especialment aquest 2012, la constant infravaloració de les polítiques de joventut per part de les institucions públiques (sobretot a municipis). No només són les reduccions en els pressupostos de joventut, si no que en casos com els de Patricio Hernández percebem el menyspreu cap a la nostra tasca professional, de reconeixement treballat i demostrat durant més de 30 anys. Us recomanem que us descarregueu l’Informe sobre l’actualitat entorn les i els professionals i les Polítiques de Joventut a on l’AcPpJ resumeix en quatre punts aquesta trista realitat actual.
Per aquests motius i altres de lògica i de sentit de l’existència de l’entitat, l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) ha decidit adherir-se a la Declaració de suport a Patricio Hernández, iniciativa que ha nascut d’un col·lectiu de tècnics de joventut de l’administració local i de l’administració de la comunitad autónoma de la Región de Murcia, i que Gabriel Navarro, Cap del Centro Informajoven de Múrcia, ha inclòs hàbilment a la plataforma change.org per extendre’n la seva difusió i recollir 500 firmes de suport al manifest i fer-ho saber a la Concejala Delegada de Juventud de Cartagena, la senyora Ruth María Collado González.
La junta de l’AcPpJ anima a les sòcies, socis de l’entitat i a la resta de professionals de les polítiques de joventut que donin suport al manifest firmant-lo de manera individual.
Per un altre costat informar-vos de que ja fa uns dies que des de twitter i espontàniament a través de les opinions de professionals i entitats involucrades en les polítiques de joventut arreu de l’Estat Espanyol, va sorgir la idea de denunciar a través d’aquesta eina 2.0, per un costat, situacions injustes dins i en el treball en i per als joves, reducció o retallades en els pressupostos destinats a joventut, desprestigi de la nostra professió i l’àmbit…i per l’altre i a l’inversa, enllaçar també notícies, opinions o articles que aixequin la moral i demostrin la importància vital i el reconeixement i prestigi merescut de les polítiques de Joventut.
Si sou usuaris/es de twitter us animem a twittejar-ho sempre adjuntant l’etiqueta (hashtag): #SOSjuventud