Notícies i recursos

23 de maig: jornada de lluita contra el bloqueig dels convenis col·lectius

L’AcPpJ anima a sortir al carrer per la defensa dels convenis col·lectius. Bona part dels i les treballadores de les polítiques de joventut es troben regulats pel sector del lleure educatiu i sociocultural, també en perill d’extinció. 

 

 

 

El passat 8 de maig les direccions de CCOO i UGT van decidir convocar una jornada de mobilització el proper dijous 23 de maig davant del bloqueig de molts convenis col·lectius, entre els quals es troba el del sector del lleure educatiu i sociocultural, que afecta a professionals de les polítiques de joventut.

 

La Reforma Laboral permet que desaparegui la vigència d’un conveni col•lectiu quan aquest caduca o és denunciat, que fins ara, quedava prorrogat automàticament fins que es signava el següent conveni i era el que es coneixia com a ultraactivitat. El sector del lleure educatiu i sociocultural ocupa actualment a Catalunya més de 30.000 treballadors i treballadores.

 

Des de l’AcPpJ s’anima a totes i tots els treballadors de les polítiques de joventut a mobilitzar-se el 23 de maig* en defensa de la negociació col·lectiva.

 

Més informació de les mobilitzacions, vagues i manifestacions del 23 de maig:

Acció Jove CCOO

Avalot, Joves de la UGT de Catalunya

Manifest conjunt dels sindicats

 

*Anul·lem la quarta trobada de professionals que estava prevista aquest dia i us proposarem una altra data més endavant.