Notícies i recursos

2010: Any Internacional de la Joventut

El passat 18 de desembre l’Assemblea General de la O.N.U  juntament amb l’UNESCO van declarar el 2010 com Any Internacional de la Joventut sota el lema Diàleg i entesa mútua.

De fet, és el segon any Internacional de la Joventut de la història. El primer fou el 1985, aquell cop, sota el lema “Participació, Desenvolupament, Pau”. D’aquesta manera, es va donar una pauta a la planificació i creació de mesures i accions a favor de la joventut. Enguany, a més, es recordaran els 15 anys d’aquest Programa d’Acció Mundial, 10 anys de la Declaració del Mil•lenni, i 12 anys de la Conferència Mundial de Ministres Responsables de la  Joventut a Lisboa.

Tal com expressava la representant de la Joventut de l’ONU Nicola Shepherd , és un any en el qual es pretén donar protagonisme als joves i es demana que les entitats i institucions tinguin en compte la seva opinió i participació en els problemes i reptes que en l’actualitat, a tot el món es plantejen. Aprofitar l’iniciativa jove per afrontar amb imaginació i energia el dia a dia.

Diversos esdeveniments i commemoracions han estat programades per a celebrar l’Any. A nivell internacional cal destacar els dos que es celebraran entremig del dia mundial de la Joventut, 12 d’Agost. Aquests són el Cinquè Congrés Mundial de la Joventut, que tindrà lloc del 31 de juliol al 13 d’agost a Istanbul, i la Conferència Mundial de la Joventut, que es realitzarà a Ciutat de Mèxic entre el 24 i el 27 d’agost.

+ informació: La O.N.U declara el 2010, any Internacional de la Joventut