Reunió de la Comissió Assessora del Curs d'Especialització en Polítiques Locals de Joventut
El passat dimecres 12 de desembre tingué lloc a la seu de l’AcPpJ la reunió de la Comissió Assessora del Curs d’Especialització en Polítiques Locals de Joventut que organitza l’entitat. Si bé, l’objectiu inicial de la trobada fou del balanç del curs de l’edició del 2007 i la presentació del curs 2008, la reunió també serví per establir un marc de relació institucional que analitzi, avaluï i generi propostes pel que fa a la formació especialitzada en l’àmbit de la joventut.
A la reunió hi foren pressents totes les institucions que donen suport al Curs. Així, per part de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya hi assistiren en Xavier Castellana i en Benet Fusté, per part de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona en Ramón Albornà, en Lluís Coromines en representació de la Regidoria de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, en nom del CNJC hi assistí en Miquel Àngel Lozano, el representant del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) fou en José Miguel Leo i del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya na Vanessa Maxé. Per part de l’AcPpJ hi assistí en Pep Montes, president de l’associació, la Núria Vallès i en Ruben Calvo, coordinadors del curs, i en Carles Viñas, tècnic de l’entitat.
La reunió l’inicià en Pep Montes com a President de l’AcPpJ exposant que l’entitat, en tant que institució que pretén oferir als professionals en joventut les eines necessàries per al desenvolupament correcte de la seva tasca, realitza el curs per pal·liar el dèficit existent en formació especialitzada en aquest àmbit. El suport de les institucions i el gran nombre d’inscrits de cada curs mostren la necessitat de la formació i avalen que la desenvolupi l’AcPpJ.
Posteriorment, la Núria Vallès i en Ruben Calvo exposaren el balanç del curs de 2007. Tots els alumnes de l’anterior edició (25, el nombre màxim establert) feren una avaluació positiva del curs, amb algunes critiques constructives que s’han procurat incorporar en l’edició del 2008. Els assistents a la reunió també van fer una avaluació positiva del curs, tant pels contingut com pel funcionament.
També per part de l’AcPpJ es fa una bona valoració de l’edició del 2007, que suposava un repte per l’entitat al ser el primer curs assumit íntegrament per l’associació sense el format de Postgrau. Malgrat el bon funcionament de l’edició del 2007 i la realització de la del 2008, l’AcPpJ continua treballant per a que el curs tingui reconeixement universitari.
Per a finalitzar la sessió, els assistents debateren sobre quins haurien de ser els objectius de la comissió i els procediments per a analitzar la formació que es desenvolupa en l’àmbit de les polítiques de joventut. Així, l’AcPpJ assumeix el paper de promotor i impulsor de l’espai de debat i reflexió en aquest àmbit amb el suport i col·laboració de les institucions presents i aquelles que hi puguin tenir cabuda. Esperem que al llarg del 2008 puguem avançar en aquest aspecte per a, des de totes les institucions i entitats, oferir als professionals de les polítiques de joventut de Catalunya la millor de les formacions en la matèria.