Notícies i recursos

Resposta del Consell rector del PNJCat a les aportacions de l’AcPpJ respecte al redactat del PNJC

El Director General de Joventut Toni Reig agraeix la feina feta per l’entitat i les puntualitzacions aportades al redactat del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2020.

El Sr. Toni Reig ens feia saber tot just fa una setmana, des de la Direcció General de Joventut, i en nom del Consell rector del PNJCat, les respostes a les recomanacions al text del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2012 (PNJC 2011-2020) que l’AcPpJ va presentar el passat 9 de juliol.

 

Després de que es fes públic el 21 de juny l’Edicte pel qual se sotmetia a informació pública el Projecte de decret que, per fi, aprovaria el nou PNJC, l’entitat va convocar una revisió oberta a totes les sòcies i socis sobre dels redactats (Decret i PNJC 2011-2020). D’aquest procés en va sorgir tot un seguit de recomanacions més que al·legacions, ja que pel que fa al decret, l’associació no va detectar cap anomalia o text per retocar, era prou clar. Però pel que fa al redactat final del PNJC 2011-2012, l’AcPpJ va creure convenient proposar alguns canvis per puntualitzar la importància del paper de les i els professionals en el desenvolupament del PNJC, sense que aquest fet suposes una distorsió o, de cap manera, algun canvi o desviació dels plantejaments o objectius del mateix Pla.

 

Doncs bé, el Consell Rector del PNJCat format pel Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), en representació del teixit associatiu juvenil, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques -ACM- i Federació de Municipis de Catalunya -FMC-, en representació del món local i la Direcció General de Joventut, finalment ha acceptat algunes recomanacions i canvis en el redactat (4) i d’altres que no (3), seguint unes valoracions i barems que l’AcPpJ ha entès i considerat acceptables.

 

L’AcPpJ ha respòs favorablement al comunicat i la junta creu que és una bona notícia el fet que s’escolti i es tingui en compte la veu de l’entitat, la dels professionals, agents i protagonistes també de la planificació i les línies a seguir per les polítiques de joventut en aquests propers deu anys.

 

 

Recomanacions de l’AcPpJ per al Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2020

Resposta del Consell rector del PNJCat a les recomanacions de l’AcPpJ

 

Proposta de revisió col·laborativa entre les sòcies i els socis (juny 2012)