Busquem nous projectes de bones pràctiques. Ajuda’ns!

Notícies

Busquem nous projectes de bones pràctiques. Ajuda’ns!

La plataforma de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut ja ha rebut aquest any quatre propostes de nous projectes per afegir-los a la plataforma, i hem començat a recollir informació detallada sobre cadascun d’ells.

Crida per recollir nous projectes per la plataforma!

Revisarem les seves característiques i comprovarem si segueixen els criteris que vam elaborar per determinar el seu nivell de qualitat. Però ens en calen més. Per triar els tretze primers projectes de bones pràctiques que podeu consultar a la plataforma vam revisar més de seixanta propostes, de manera que si volem mantenir el nivell d’exigència ens cal veure encara moltes iniciatives adreçades als joves. Ajudeu-nos a buscar-les, i proposeu-nos projectes.

Segur que coneixeu algun projecte que treballa amb joves o per als joves, executat de forma professional i rigorosa i que no té el reconeixement que mereix. Digue’ns quin és! Pot ser de qualsevol municipi de Catalunya, amb independència del seu tamany o zona geogràfica, es pot dedicar a qualsevol tema que resulti d’interès per als joves i pot estar gestionat per l’administració, per empreses o per iniciatives associatives.

Per proposar-lo només cal que feu un comentari en aquest web, indicant el nom del projecte i alguna referència per poder-hi establir contacte. Per descomptat, podeu afegir-hi tota la informació que tingueu sobre ell. Si ho preferiu, ens podeu escriure un missatge electrònic a l’associació de professionals de joventut (). El termini màxim per rebre propostes és el 15 d’octubre.

Com ja us diem, no hi ha límit per al tema, per la dimensió, per la ubicació ni per la titularitat del projecte. Però tenim un especial interès a rebre projectes poc coneguts, que no s’han explicat públicament més enllà del seu àmbit d’aplicació. Volem descobrir les perles de les polítiques de joventut.

I posats a demanar, fixeu-vos en els territoris i en els temes que no estan coberts per cap dels tretze projectes que avui tenim a la plataforma. Ens interessa, per tant, trobar bons projectes a les Terres de l’Ebre i als municipis del Pirineu; l’atenció als joves ha d’arribar a tots els racons del país.

Seria també molt interessant trobar projectes sobre serveis públics adreçats a joves gestionats de forma externalitzada per part d’empreses o d’associacions. La majoria de projectes que tenim es gestionen des d’organismes públics, i no ens podem creure que no n’hi hagi més dels primers, que mereixin figurar en un recull de bones pràctiques.

I quines són actualment les preocupacions més agudes dels joves? Segurament  l’ocupació i l’habitatge, oi? Doncs no tenim cap projecte de bones pràctiques que proposi actuacions en aquests dos àmbits. Regireu el país i trobeu-ne algun. Segur que existeix, i està esperant que el descobrim i el fem públic.

Entre l’estiu i la tardor revisarem tots els projectes que trobem i que ens vulgueu anar indicant i seleccionarem els que millor s’adiguin amb els objectius de la plataforma. Estigueu atents, perquè ben aviat tindrem nous projectes per ampliar i fer grossa la nostra bossa de bones pràctiques. Contribuïu amb les vostres propostes a eixamplar la llista. Compartiu el vostre coneixement. Estem frisosos per saber, saber, saber…